Sosyal Medya

Reel Sektör

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz’da yükseldi

  Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz ayında Haziran nihai endekse göre yüzde 10’a yakın yükselişle 68,97 değerini aldı.…

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz’da yükseldi

 

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz ayında Haziran nihai endekse göre yüzde 10’a yakın yükselişle 68,97 değerini aldı. Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 7,06 artarak 81,55 oldu.

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 9,50 artarak 68,97 değerini aldı.

 

Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin mevcut durum algısında ve geleceğe ilişkin beklentilerinde iyileşme izlendiği görüldü.

 

Pandemiye yönelik kapanmalarla Nisan ve Mayıs aylarında tarihi düşük seviyelere gerileyen Tüketici Güveni, Haziran ayı ile başlayan açılmalarla çıkış gösterdi. Temmuz ayında çıkışın devam ettiği gözlendi.

Güçlenen aşılama ve başta turizm ile yeme-içme sektörleri olmak üzere hizmet sektörlerine yönelik yoğun talep, iş hayatında ofislere dönüşün artması normalleşme algısını ve güveni görece arttırmış göründü.

 

Temmuz ayının ilk yarısında TL’deki hafif güçlenmenin de bu sürece katkı yaptığını söyleyebiliriz. Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 7,06 artarak 81,55 değerini alıyor.

 

Diğer taraftan, içinde bulunuşan dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Ön Endeksi ise yüzde 14,64 artarak 43,97 değerini aldı.

 

Haziran bütçe: Harcamalarda son iki aydaki ciddi artış seçim habercisi mi?

 

Markalı konutların satışında peşinat kullanım oranı %68’e yükseldi

 

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 1.5 milyar dolarlık pandemi desteği

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler