Sosyal Medya

Genel

Türkiye’de Demokrasi Memnuniyetsizliği ‘Pik’ yaptı!

Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 5–7 Nisan tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1515 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur. The Economist dergisi ile aynı…

Türkiye’de Demokrasi Memnuniyetsizliği ‘Pik’ yaptı!

Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 5–7 Nisan tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1515 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur.

The Economist dergisi ile aynı çatı altında araştırma faaliyetleri yürüten Economist Intelligence Unit, her sene ülkelerin demokrasi seviyesini ölçtüğü raporlar yayınlamakta. Son 10 yıl içerisinde Türkiye’nin bu listedeki konumuna baktığımızda 2010 yılında 89, 2017 yılında 100, 2018 yılında 110 ve 2020 yılında ise 104üncü sırada yer aldığı görülmekte. Son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaşananlar sonucunda toplumun Türkiye’deki demokrasi işleyişi hakkındaki görüşlerini ve genel anlamda demokrasiye olan bakışını merak ettik ve Nisan ayının ilk anketinde bu konuları ele aldık.

Katılımcılara Türkiye’deki demokrasinin işleyişinden ne kadar memnun olduklarını sorduğumuzda %45 hiç memnun olmadığını belirtti. Toplamda demokrasini işleyişinden memnun olmayanların oranı ise %56 olarak karşımıza çıkıyor.Katılımcıların %12’si demokrasinin işleyişinden ne memnun olduklarını ne de olmadıklarını ifade etti. Son olarak demokrasinin işleyişinden memnun olanların oranı %33 oldu.

Demokrasinin işleyişinden memnuniyete ek olarak katılımcıların genel anlamda demokrasiye nasıl baktıklarını anlamak adına kendilerine bu soruyu yönelttik. Katılımcıların %48’si sunulan ifadeye kesinlikle katıldıklarını belirttiler. Genele baktığımızda ise %65 sorunlarına rağmen demokrasinin en iyi yönetim şekli olduğunu düşünüyor. Bu düşüncede olmayanların oranı %19 olarak karşımıza çıkarken, ne katılıyorum ne katılmıyorum yanıtını verenlerin oranı %17 oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler