Sosyal Medya

Ekonomi

REIDIN Emlak Endeksi: ‘Eylül’de satılık ve kiralıklar artış gösterdi’

REIDIN Eylül ayı Emlak Endeksi Raporuna göre, Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre 3.02%, geçen yılın aynı dönemine göre ise 34.77% nominal artış gösterdi...

REIDIN Emlak Endeksi: ‘Eylül’de satılık ve kiralıklar artış gösterdi’

REIDIN Eylül ayı Emlak Endeksi Raporuna göre, Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre 3.02%, geçen yılın aynı dönemine göre ise 34.77% nominal artış gösterdi. Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre 2.93%, geçen yılın aynı dönemine göre ise 24.65% nominal artış gösterdi.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda 3.41%, yıllık bazda ise 41.11% şeklinde gerçekleşti. Eylül ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 21.5 yıl olarak ölçülmüş, konut yatırımı yıllık brüt getiri oranı ise 4.76% olarak kaydedildi.

Eylül ayında Trabzon’da metrekare başına konut satış fiyatları 3.42% nominal artış göstermiş ve Trabzon satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Kilis’te metrekare başına konut satış fiyatları 0.06% nominal azalmış ve Kilis satış fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

Eylül ayında Samsun’da metrekare başına konut kira değerleri 3.40% nominal artış göstermiş ve Samsun kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Iğdır’da metrekare başına konut kira değerleri 3.61% nominal azalmış ve Iğdır kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler