Sosyal Medya

Raporlar

Mercer Marsh Benefits: Koronavirüsü şirketlerin işgücü dinamiğini değiştiriyor

Mercer Marsh Benefits’in yeni “Çalışan Riskleri Araştırması” raporu, salgının çalışanlar üzerindeki etkisi ve bunun şirketler ile sigorta sektörü açısından olası…

Mercer Marsh Benefits: Koronavirüsü şirketlerin işgücü dinamiğini değiştiriyor

Mercer Marsh Benefits’in yeni “Çalışan Riskleri Araştırması” raporu, salgının çalışanlar üzerindeki etkisi ve bunun şirketler ile sigorta sektörü açısından olası sonuçları konusunda ilginç saptalamalar ortaya koydu.

Küresel Covid-19 salgınıyla beraber çalışma koşullarında gerçekleşen hızlı değişiklikler, organizasyonların işgücüyle ilişkili risklere yanıt vermekte zorlandığını gösteriyor. Şirketlerin gündemini meşgul eden en önemli çalışan riskleri arasında “siber güvenlik”, “yetenek kazanımı, elde tutma ve etkileşimi”, “veri gizliliği” ile “işgücünün tükenmişlik hissi” yer alıyor.

PAKETLER YENİLENİYOR

İşgücünün tükenmişliği finans kuruluşlarında en önemli insan riskleri arasında değerlendirilirken, beceri eksikliğinin otomotiv ve imalat sektörlerini etkileyen en önemli risk olduğu belirlendi. Çevreyle ilişkili konular, perakende sektörü açısından temel sorun arasında gösterildi.

Mercer Marsh Benefits İş Geliştirme Lideri Fuat Ünal ise şu vurguyu yaptı: “İşveren destekli sağlık sigortaları ve wellbeing planlarının artı değer olarak görüldüğü zamanların geride kaldığı, günümüzde bu uygulamaların çalışan değer önerisinin temel unsuru haline geldiği artık açıkça görülüyor. Çalışanların olumsuz yönde değişen zihinsel sağlık durumunun ardında fiziksel sağlık endişeleri, yakınların kaybı, iş stresi, şirketlerin çalışanlar üzerinde baskıya neden olan yaklaşımları, ‘zoom’ yorgunluğu, ebeveyn olmanının getirdiği yükümlülükler dahil olmak üzere birçok faktör rol oynuyor. Şubat 2021’de Türkiye’de yaptığımız araştırmada da şirketlerin çalışanların bütünsel sağlığı için yan hak paketlerini gözden geçirdiklerini gözlemledik.”

‘YENİ İŞ YAPIŞ MODELİ KALICI’

Salgının değiştirdiği iş yapış modelini kurum kültürü haline getirdiğini açıklayan Anadolu Sigorta, bu kapsamda “Hibrit Çalışma Modeli”ni 1 Eylül’de uygulamaya başlıyor. Yeni model yüzde 25 kapasiteyle ofisten çalışmayı destekleyecek. Anadolu Sigorta 1. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu; “Pandeminin değiştirdiği kural ve alışkanlıklar önümüzdeki dönemde de sürecek ve kalıcı hale gelecek gibi görünüyor. Uzaktan çalışmanın verimliliği ile ofislerde çalışmanın sinerjisini birleştireceğimiz yeni yapı tasarladık” dedi.

 

 

Kaynaklar: cumhuriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler