Sosyal Medya

Ekonomi

İnfo Yatırım’dan haftalık gelişmelere ilişkin makro bülten

Yurtiçi ve küresel piyasalardaki en büyük tedirginliklerden biri yüksek enflasyon olarak kalmaya devam ediyor. Gerek Fed Başkanı Powell, gerek ECB Başkanı Lagerde gerekse de TCMB Başkanı Kavcıoğlu, konuşmalarında yüksek enflasyon sorusuna geçici cevabını verdi...

İnfo Yatırım’dan haftalık gelişmelere ilişkin makro bülten

Yurtiçindeki Yüksek Enflasyon Geçici mi?

Yurtiçi ve küresel piyasalardaki en büyük tedirginliklerden biri yüksek enflasyon olarak kalmaya devam ediyor. Gerek Fed Başkanı Powell, gerek ECB Başkanı Lagerde gerekse de TCMB Başkanı
Kavcıoğlu, konuşmalarında yüksek enflasyon sorusuna geçici cevabını verdi. Yurtiçinde TCMB’nin yüksek enflasyonun geçici olmasından kaynaklı olarak politika faizinde çekirdek enflasyonun baz alınacağını açıklaması ve sonrasında gıda, enerji ve tedarik sorunlarının geçici olduğunun belirtilmesinden dolayı politika faizinde 100 baz puan indirime gidildi. Gözler Pazartesi günü TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verisine çevrildi. Artan gıda ve enerji maliyetleri nedeniyle enflasyonun bu ay da yükselmeye devam edeceğini, aylık olarak %1,20, yıllıkta ise %19,52 ye yükselmesini bekliyoruz.

Tarım Dışı İstihdam Küresel Piyasalarda Takip Edilecek

Özellikle altın yatırımcılarının yakından takip edeceği Tarım Dışı İstihdam verisi 8 Ekim’de açıklanacak. Geçtiğimiz ay Bej Raporda yüksek enflasyon ve coronavirüsün varyantlarından dolayı ekonomilerin yeniden durabileceği sinyallerinin verilmesi ardından bu ay açıklanacak Tarım Dışı verisinin önemi daha da arttı. Çarşamba günü Tarım Dışının öncü verisi ADP verisi, Tarım Dışı öncesi yol haritasına yardımcı olacak.

Önce Gayrimenkul Krizi Sonra Enerji Krizi

Küresel piyasalar Everngrande karmaşasını yeni yeni atlatırken, gündemin yeni endişesi enerji krizi oldu. Özellikle İngiltere’de ayyuka çıkan enerji krizinin seyrini yakından takip edeceğiz. Çin’in devlet şirketlerine enerji tedarik güvenliğini sağlamalarını söylediğini ve Pazartesi günü OPEC Toplantısı olduğunu da hatırlatalım.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler