Sosyal Medya

Ekonomi

Günlük Bülten: ‘Piyasalar destek bulmakta zorlanıyor’

Yaklaşan Fed toplantısı öncesinde tamamen yurt dışı piyasalara paralel hareket eden TL varlıklar küresel koşullar doğrultusunda yön arayışını sürdürüyor...

Günlük Bülten: ‘Piyasalar destek bulmakta zorlanıyor’

Yaklaşan Fed toplantısı öncesinde tamamen yurt dışı piyasalara paralel hareket eden TL varlıklar küresel koşullar doğrultusunda yön arayışını sürdürüyor. Bu noktada, haftanın en önemli gündem maddesi olarak öne çıkan ABD TÜFE verisi sonrasında piyasalarda volatilite beklentilerimize paralel olarak artış gösterirken varlık fiyatlarının denge bulmakta belirgin şekilde zorlandığını görüyoruz.

Öyle ki, TÜFE verisi öncesinde gün içi dip seviyeyi gören BIST-100 endeksi verinin hemen ardından bu kez gün içi zirve seviyeyi test etse de kazanımlarını geri vererek günü bir kez daha eksi bölgede tamamladı. 22 Eylül’de sonuçlanacak olan Fed toplantısı öncesinde son günlerde şahit olduğumuz tablodan farklı bir görünüm oluşmasını beklemiyor ve yüksek volatilite eşliğinde varlık fiyatlarının denge bulmakta zorlanacağını tahmin ediyoruz.

USD/TL bant hareketi sergiliyor

Hafta başından bu yana bültenlerimizde 8,4725 seviyesinin önemine dikkat çekerek bu seviyenin altında kalınması durumunda kurda 8,4000’a doğru bir geri çekilme görebileceğimize vurgu yapıyoruz. Dün bu beklentimiz bir kez daha gerçekleşti. Ancak söz konusu seviyenin altında kapanış yapılmadan büyük resimde anlamlı bir değişik olacağını düşünmüyoruz. Dolayısıyla trend açısından değerlendirdiğimizde bant hareketinin geçerliliğini koruduğunu söyleyebiliriz.

Borsa İstanbul’da teknik görünümdeki zayıflık sürüyor

ABD TÜFE rakamı öncesinde zayıf bir performans sergileyerek 1430 puanın altına inen BIST-100 endeksi verinin ardından yönünü yukarı çevirerek 1443 puanı aştı ve gün içi en yüksek seviyeleri test etti. Ancak endeksin bir kez daha kazanımlarını koruyamadığını görüyoruz. Son birkaç gündeki eğilimi göz önünde bulundurarak teknik görünümü zayıf bulmaya devam ediyoruz. Bu noktada, sık sık vurguladığımız gibi 200 günlük hareketli ortalamanın aşılamıyor oluşu dikkat çekiyor. 1442,5 seviyesinden geçen ortalamanın her gün yaklaşık 0,5 puan yükseldiğini düşünürsek bunun endeks açısından risk teşkil ettiğini söyleyebiliriz. Kaldı ki, saatlik grafiklerde de henüz anlamlı bir toparlanma sinyali oluşmuş değil. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 1415 puan ilk destek olarak takip edilebilir. Bu seviyeden hem 50 ve 100 günlük hareketli ortalamalar hem de -1 standart sapma geçiyor. Söz konusu seviyenin kırılması ise 1400 puana doğru kapı aralar. Ancak unutmamak gerekiyor ki, endeksin görünümünü teknik koşullardan ziyade gelecek haftaki Fed toplantısı belirleyecektir.

BIST-30 EKİM VADELİ VİOP KONTRATI

Ekim vadeli kontrat yaklaşık olarak 1553 puan seviyesinden geçen 200 günlük hareketli ortalamasının zaman zaman altını test etse de bu noktanın destek vazifesi görmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Ancak ortalamanın eğiminin yukarı yönlü olması kontrat açısından risk yaratıyor. Bu noktanın kırılması durumunda aşağıda 1545 ve 1530 destek aranacak sonraki seviyeler olacaktır.

USD/TL EYLÜL VADELİ VİOP KONTRATI

USD/TL’de belirgin bir değişim gerçekleşmezken aynı tablo Eylül vadeli kontratta da karşımıza çıkıyor. Öyle ki hafta başından bu yana 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 8,5250 seviyesine paralel bir seyir izliyoruz. Yukarıda 8,5315 seviyesini önemli bulmaya devam ederken bu seviyenin aşılması durumunda 8,5800’e doğru bir eğilim oluştuğunu görebiliriz. Aşağıda ise 8,4800 ve 8,4500’i destek noktaları olarak izliyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler