Sosyal Medya

Genel

TCMB’de yeni deprem: 3 üye görevden alındı- Dolar/TL 9,18

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun dün geceki beklenmedik görüşmesinin ardından, TCMB’de 3 üye görevden alındı. Haberin ardından Dolar/TL…

TCMB’de yeni deprem: 3 üye görevden alındı- Dolar/TL 9,18

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun dün geceki beklenmedik görüşmesinin ardından, TCMB’de 3 üye görevden alındı.

Haberin ardından Dolar/TL kuru, Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde 9,18’nin üzerini test ederek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL kuru da 10,66’nın üzerini test etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun basına kapalı gerçekleştirdiği toplantının ardından, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, TCMB Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Başkan Kavcıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınacağı haberleri geçen hafta çıktığında yerine konuşulan isim olarak basında Prof.Dr Semih Tümen’in adı geçmişti.

Boşalan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı koltuğunu, BDDK Başkan Yardımcısı Taha Çakmak devraldı. Para Politikası Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Erdoğan ile Merkez bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu görüşme sonrası, Bloomberg’de konuyla ilgili yer alan haberde, Para Politikası Kurulu üyesinin görevden alınmasının konuşulduğu kaydedilmişti.

Görevden alınan PPK Üyesi Abdullah Yavaş son zamanlarda farklı bir tartışmanın merkezinde yer alıyordu. ABD’de yaşayan Yavaş’ın PPK toplantılarına uçakla gidip geldiği kamuoyuna yansımıştı

Taha Çakmak kimdir?

Boşalan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı koltuğuna geçen Taha Çakmak, son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. BDDK Başkan Yardımcısı olarak kendisine Denetim Daire Başkanlıklarının yanı sıra, Ekonomik Değerlendirmeler ve Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanlıkları da bağlıydı.

Çakmak, BDDK Başkan Yardımcılığı görevi öncesinde Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı olarak görev almıştı.

Prof. Dr. Yusuf Tuna kimdir?

Merkez Bankası Para Politikası Üyeliğine atanan Prof. Dr. Yusuf Tuna, Ankara İ.T.İ.A. Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksek Okulu Ekonomi-Maliye bölümünden mezun oldu.

Akademik hayatına 1982’de İstanbul Üniversitesi’nde asistan olarak başlayan Tuna, 1988’de doktorasını tamamladı. Tuna, 1991 yılında iktisat politikası anabilim dalında doçent ve 1997’de profesör oldu.

2003 yılında BDDK ve TMSF kurul üyeliğine atanan Tuna, 2010’dan beri İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde farklı görevlerde bulundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler