Sosyal Medya

Ekonomi

Metropoll Mart anketi: Muhalefetin oyları iktidarın üzerinde ama denge kritik

Özer Sencar'ın yönetimindeki Metropoll, Mart 2021 anketi sonuçları yayınlandı.  Anket verilerine göre kararsızlar dağıtılmadan partilerin oy destekleri AKP %31,3; CHP % 19,1; İYİ Parti %9,9; HDP %9,1; MHP % 7,8; DEVA %1,3 ve SP %1 olarak dağılmakta.

Metropoll Mart anketi: Muhalefetin oyları iktidarın üzerinde ama denge kritik

Özer Sencar’ın yönetimindeki Metropoll, Mart 2021 anketi sonuçları yayınlandı.  Anket verilerine göre kararsızlar dağıtılmadan partilerin oy destekleri AKP %31,3; CHP % 19,1; İYİ Parti %9,9; HDP %9,1; MHP % 7,8; DEVA %1,3 ve SP %1 olarak dağılmakta.

Sencar’ın Twitter hesabından dikkat çektiğine göre iktidar oyları(AKP+MHP)= %39,1 ile muhalefet oylarının (CHP+İYİ+HDP+SP+DEVA)= %40,4 altında kalmakta. İktidar ile muhalefet arasındaki denge oldukça kritik bir seviyeye ulaşmış durumda.

Sencar’ın önemli not olarak vurguladıkları ise:

1. Muhalefet seçmeni tercihini açıklamak istemezse iktidar partilerinin ismini vermez. Kararsızım veya cevap vermek istemiyorum der.

2. CHP, İYİ Parti ve HDP seçmeni cevap vermek istemezse AKP demiyor.

3. Kararsızların 1/3’ü yani 6 puanı AKP kökenli.

4. Kararsızlar içindeki 6 puanlık AKP kökenli seçmenin 1,5 puanı Erdoğan’a sıkı bağlı, 1,5 puanı ise gevşek bağlı. Dolayısıyla bunların tekrar AKP’ye dönme ihtimali söz konusu, özellikle sıkı bağlıların.

5. Kalan 3 puanlık AKP kökenliler AKP’yi de Erdoğan’ı da terk etmiş durumda.

Sencar, tüm parti yöneticileri ve partili vatandaşlara netice alabilmek için kararsız seçmen kitlesi ve dar gelirli seçmenler üzerine yoğunlaşmasını öneriyor. Bu iki gruba sesini duyurabilen ve ulaşabilen partilerin kazanma şansının yüksek olacağını söylüyor. Kimsenin hayalci olmamasını ve rakamlarla uğraşmamasını gerektiğini de ekliyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler