Sosyal Medya

Ekonomi

MAK anketi: AKP seçmeninin yüzde 56’sı küskün

MAK Danışmanlık’ın gerçekleştirdiği bir anket, Cumhur İttifakı’nın oylarının %40 seviyesinde olduğunu ortaya koydu. MAK Danışmanlık tarafından 11-21 Ekim tarihleri arasında…

MAK anketi: AKP seçmeninin yüzde 56’sı küskün

MAK Danışmanlık’ın gerçekleştirdiği bir anket, Cumhur İttifakı’nın oylarının %40 seviyesinde olduğunu ortaya koydu.

MAK Danışmanlık tarafından 11-21 Ekim tarihleri arasında 5 bin 750 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmada, katılımcıların %43’ü bir erken seçim gerekmediğini ifade ederken %42’si gerekli olduğu görüşünü bildirdi.

Anket kapsamında yöneltilen “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna, katılımcıların %30’u AKP yanıtını verdi. Kararsızların oylarının matematiksel dağılımı sonrası ise bu oran %32’ye yükseldi. Kararsız oyları dağıtıldığında CHP’ye %23,5, İYİ Parti’ye %14,7, HDP’ye %9, MHP’ye %8, DEVA Partisi’ne %2,7, Gelecek Partisi’ne % 2,6 destek verildiği görüldü.

“Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların %37’si “Kesinlikle” yanıtını verirken %9 “Verebilirim ama bu biraz da rakiplerine bağlı” dedi. Ankete katılanların %42’si “kesinlikle” oy vermeyeceğini belirtirken %12’lik ise kesim kararsız olduğunu söyledi.

AKP seçmeninin tutumu

Kurulduğundan beri en az bir seçimde AKP’ye oy verdiğini belirten kişilerden %56’sı önümüzdeki seçimde “kesinlikle” AKP’ye oy vermeyeceğini ifade ederken % 36’sı yine oy vereceğini, %8’i ise oy verip vermeme konusunda tereddütlü olduğunu söyledi.

Neden oy vermek istemediği ya da tereddütte olduğu sorulan bu katılımcıların %49’u “Kızdırdılar”, %33’ü “Üzdüler”, %11’iyse “Küstürdüler” yanıtını verdi.

“Sizi kızdıran, üzen ya da küstüren kim?” sorusuna %15’lik kesim “parti politikaları”, %11 “partili belediyeler”, %14 “il ve ilçe teşkilatları”, %9 ise “lider” cevabını verdi. %21’lik kesim ise “Birkaçı aynı anda” ifadesini kullandı.

T24/DW Türkçe

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler