Paraanaliz

YK Yatırım Makro-Strateji: Yaz başlarken….

Genel olarak, daha önceki görüşlerimizde büyük bir değişiklik yok. Döviz, bono ve hisse senedi oynaklıkları, band hareketinin etkili olduğu piyasa ortamında geriledi. Endeks bazlı fiyatlamaların ötesinde, sektör rotasyonu ve beta yerine alfa, fiyatlamalarda öne çıkan temalar olmaya devam ediyor gibi görünüyor.

 

Reflasyon konjonktürünün devam ettiğine ve bundan faydalanan varlık sınıflarına yönelik olumlu görüşümüzü koruyoruz. Geçen ay, “değerli metaller ve ilişkili hisse senetlerine ilginin artacağını” belirtmiştik, bu görüşümüzü de koruyoruz.

Enflasyona yönelik aykırı gibi duran görüşümüz daha yaygın hale gelirken, çoğu büyük varlık yatırımcısı hala uzun vadeli ve emtialar ve özellikle altında ağırlıkları düşük görünüyor.

Önümüzdeki dönemde kaçınılmaz olarak düzeltmeler olacak, bunları favori olarak gördüğümüz varlıklarımıza ve temalarımıza eklemek için fırsatlar olarak görmeye devam ediyoruz.

 

Yılbaşından bu yana küresel risk barometresi olarak da izlenebilen S&P 500 endeksi %+12, MSCI Dünya endeksi %+11 değişim gösterdi. Aynı dönemde MSCI EM %+7, MSCI Türkiye endeksi ise dolar bazında %-21 değişim gösterdi.

 

Enflasyonist baskıların artması görünümü olumsuz etkilerken, önümüzdeki dönemde parasal genişlemeden daha erken çıkılabileceğine dair riskler gelişmekte olan ülke piyasaları açısından belirleyici olmaya devam edecek.

IIF verilerine göre Mayıs ayında gelişmekte olan ülkelere 13.8 milyar $ portföy girişi gerçekleşti.

 

Baş Stratejist Murat Berk ve Yeşim Sarışen tarafından hazırlanan  “Makro Düşünceler  Haziran 2021” raporundan alıntıdır

 

 

 

TL neden güçlendi ve kalıcı olabilir mi?

 

Recep Erçin: Piyasadaki sahte bahar TL’deki zafiyeti gizliyor

 

QNB Finansbank’tan Piyasalarda Bugün; ‘Yabancı çıkışı devam, yurtiçi DTH yatay’

 

Exit mobile version