Sosyal Medya

Ekonomi

QNB Finansbank’tan Piyasalarda Bugün; ‘Yabancı çıkışı devam, yurtiçi DTH yatay’

TCMB’nin açıkladığı son portföy verilerine göre, 4 Haziran haftasında yabancı yatırımcıların hisse senedi portföylerinden 98 milyon dolarlık, tahvil portföylerinden de 64 milyon dolarlık sınırlı çıkış olmuştur...

QNB Finansbank’tan Piyasalarda Bugün; ‘Yabancı çıkışı devam, yurtiçi DTH yatay’

TCMB’nin açıkladığı son portföy verilerine göre, 4 Haziran haftasında yabancı yatırımcıların hisse senedi portföylerinden 98 milyon dolarlık, tahvil portföylerinden de 64 milyon dolarlık sınırlı çıkış olmuştur. Bunların yanında, BDDK’nın açıkladığı bankaların bilanço dışı döviz pozisyonu ve TCMB’nin swap miktarındaki değişimden, yurtdışı yerleşiklerin swap pozisyonlarındaki akımları hesaplıyoruz. Bu kanaldan ise, yurtiçi politika tarafında gerginliğin arttığı geçen hafta 1.3 milyar dolarlık belirgin bir çıkış olduğu gözlenmektedir. Son 3 haftada bu kanaldan yaşanan çıkış 3.2 milyar dolara ulaşmıştır. Böylece yabancı yatırımcıların portföy pozisyonlarının, geçen senenin dip seviyelerine oldukça yaklaşmıştır.

Yurtiçi yerleşikler tarafında ise, altın ve parite etkisinden arındırdıktan sonra, döviz mevduatında 4 Haziran haftasında yatay kaldığı gözlenmiştir. Ancak bireylerin DTH’ı geçen hafta 0.5 milyar dolar artarken, şirketlerde benzer boyutta düşüş olmuştur. TCMB Başkanının değişmesinin ardından 2 hafta içerisinde DTH 10.1 milyar dolar geriledikten sonra 9 Nisan haftasından beri yatay bir eğilim sergilemektedir.

TL cinsi varlıkların yanında, yabancıların döviz cinsi pozisyonlarını da takip ediyoruz. 4 Haziran haftasında devlet eurobond portföyü 127 milyon dolar gerilerken, şirket tahvilleri portföyü 209 milyon dolar artmıştı.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

QNB Finansbank

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler