Sosyal Medya

Genel

Petrol fiyatları Omicron spekülasyonları ile düştü

Petrol, hafta başında artış yaşadıktan sonra Çarşamba günü Asya’da düşüş gösterdi. Yatırımcılar, Omicron varyantının yakıt talebi üzerindeki etkisini ve mevcut…

Petrol fiyatları Omicron spekülasyonları ile düştü

Petrol, hafta başında artış yaşadıktan sonra Çarşamba günü Asya’da düşüş gösterdi. Yatırımcılar, Omicron varyantının yakıt talebi üzerindeki etkisini ve mevcut aşıların etkinliğini değerlendirmeye devam ediyor.

Brent %0,33 düşüşle 75,19 dolar olurken WTI %0,31 kayıpla 71,83 dolara geriledi.

Nissan (OTC:NSANY) Securities Araştırma Genel Müdürü Hiroyuki Kikukawa, Reuters’e yaptığı açıklamada “Omicron’un etkisinden duyulan korku ile geçen hafta ağır satış gördükten sonra varyantın hafif seyirde olabileceği yönündeki işaretler üzerine bu hafta bir düzeltme oldu.” dedi.

“Ancak yatırımcılar hâlâ tam anlamıyla iyimser değil ve Omicron’un tam etkisini anlayana kadar bekle ve gör yaklaşımı sergiliyor.”

Afrika Sağlık Araştırmaları Enstitüsü Araştırma Müdürü Alex Sigal, dün, varyantın Pfizer Inc. (NYSE:PFE)/BioNTech SE’nin (F:22UAy) iki doz Covid-19 aşısının yarattığı etkiyi kısmen atlatabileceğini söyledi. Öte yandan GlaxoSmithKline PLC (LON:GSK), Vir Biotechnology Inc . (NASDAQ:VIR) ile ortak geliştirdiği antikor tabanlı Covid-19 tedavisinin, Omicron varyantının tüm mutasyonlarına karşı etkili olduğunu söyledi.

Yatırımcılar bir yandan da İran ile dünya güçleri arasında 2015 nükleer anlaşmasını canlandırma müzakerelerini izlemeye devam ediyor. ABD ve İran arasındaki dolaylı görüşmeler bir hafta önce tekrar başladı ancak Cuma günü kesildi ve bu hafta devam etmesi planlanıyor.

Pazartesi günü Federal Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcünün yaptığı açıklamalara göre Almanya İran’ın, nükleer programıyla ilgili görüşmelerde gerçekçi teklifler sunmasını istedi.

Kikukawa, görüşmelerin yanında yatırımcıların bir gözünün de Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimlerde olduğunu söyledi. Reuters’e göre ABD’nin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde Nord Stream 2 doğalgaz boru hattını kapatma konusunda Almanya’yla bir anlaşmaya vardığı bildirildi.

Bu arada Salı günü Amerikan Petrol Enstitüsü’nün yayımladığı ABD ham petrol arz raporu, 30 Kasım ile biten haftada stoklarda 2,089 milyon varil düşüş olduğunu gösterdi. Investing.com tahminleri 2,093 milyon artış yönünde olurken bir önceki hafta 747.000 varil düşüş raporlanmıştı.

 

 

tr.investing.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler