Sosyal Medya

Borsa

Pandemi petrole etki etmeye devam ediyor

Çarşamba günü petrol, yakıt talebi görünümünün iyileşmesi sayesinde Asya’da yükseldi ancak dünya genelinde artan vaka sayıları, petrolün artışını sınırladı. Brent %0,06…

Pandemi petrole etki etmeye devam ediyor

Çarşamba günü petrol, yakıt talebi görünümünün iyileşmesi sayesinde Asya’da yükseldi ancak dünya genelinde artan vaka sayıları, petrolün artışını sınırladı.

Brent %0,06 artışla 70,67 dolara yükselirken WTI %0,03 yükselerek 68,31 dolara ulaştı.

ABD ve Avrupa borsaları, küresel tüketimin artmaya devam edeceğine ve 2021 sonuna kadar piyasanın sıkılaşacağına dair artan beklentiler sayesinde yükseldi.

Blue Line Futures LLC kıdemli piyasa stratejisti Phil Streible, Reuters’e yaptığı açıklamada “ham petrol, ABD’nin hisse senedi piyasalarını güçlü bir şekilde etkiliyor… bazı yatırımcılar, az da olsa delta varyantının talebe indirdiği darbe etkisinin yatıştığına dair iyimser bir hale geliyor” dedi.

Diğer yandan Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) ABD ham petrol raporu, 6 Ağustos ile biten haftada stoklarda 816.000 varil düşüş olduğunu gösterdi. Investing.com tarafından hazırlanan tahminler, 1,050 milyon varil düşüş öngörmüşken bir önceki hafta 879.000 varil düşüş yaşanmıştı.

Yatırımcıların gözü şimdi ABD Enerji Bilgilendirme Dairesi’nin (EIA) ham petrol arz raporunda.

Bununla birlikte Asya’da delta varyantı ile yavaş aşılama etkisi birleşiyor ve şu an uygulanan kısıtlamalar, yakıt tüketimine zarar verebilir. ABD’de artan vaka sayıları da endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Vanda (NASDAQ:VNDA) Insights kurucusu Vandana Hari, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Çin’in sıfır covid stratejisi, kısıtlamaların artmaya ve katılaşmaya devam edebileceği ve bunun da petrol tüketimini etkileyeceği anlamına geliyor… delta vakaları, küresel talepteki toparlanmayla ilgili daha önceki beklentilerin yeniden değerlendirilmesine yol açıyor” dedi.

 

Gina Lee

Kaynak: tr.investing.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler