Sosyal Medya

Piyasa

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geçtiğimiz hafta sert geri çekilmeler gözlenmiştir. Haftalık bazda stok değişimlerine bakıldığında, genel olarak stoklarda artışlar gözlenmektedir...

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Haftalık Gelişmeler

FED üyeleri tarafından yapılan açıklamalarda, faiz artırımlarının ve varlık alım programının azaltılabileceğinin belirtilmesi metal fiyatlarını olumsuz etkilemektedir.

Artan Delta varyantı kaynaklı vaka sayıları da Covid-19 salgınının ekonomiler üzerindeki etkilerini yeniden gündeme getirmekte ve negatif bir tablo oluşturmaktadır.

Çin tarafından metal sektörüne yönelik hem teşviklerin hem de regülasyonların devam ediyor olması, fiyatların geleceği açısından yakından izlenmektedir.

Diğer taraftan, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmeleri ise endüstriyel metal fiyatlarının geleceği açısından önem arz etmeye devam etmektedir.

Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geçtiğimiz hafta sert geri çekilmeler gözlenmiştir.

Haftalık Stok Değişimleri

Haftalık bazda stok değişimlerine bakıldığında, genel olarak stoklarda artışlar gözlenmektedir.

Alüminyum stoklarında önceki haftalarda gözlenen artışların aksine, bu hafta sert düşüş görülmektedir.

Bakır stoklarındaki değişimler volatil bir şekilde devam etmekte ve bu hafta oldukça yüksek artışa işaret etmektedir.

Kurşun stoklarında bir aydır devam eden kademeli artışlar, bu hafta da artmaya devam etmiştir.

Son olarak, çinko stoklarında sert bir yükseliş gözlenmiş ve fiyatlar üzerinde güçlü bir etkiye neden olmuştur.

Alüminyum

Alüminyum fiyatlarının bir önceki zirve seviyelerini kırmakta zorlandığı gözlenmektedir.

Son günlerde görülen geri çekilmelere artan volatilitenin de eşlik ediyor olması, her iki yönlü fiyat hareketlerini gündeme getirmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2585 ve $2620 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2525 ve $2475 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Bakır

Fiyatlarda geçtiğimiz hafta başlayan geri çekilme devam etmektedir.

Teknik indikatörlerin negatif bölgede sinyal üretmeye başlaması, yükseliş trendinin gücünü kaybetmesine neden olmaktadır.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $9150 ve $9300 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $8800 ve $8600 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında, MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Çinko

Çinko fiyatlarında görülen yukarı yönlü hareketin, bir bant içerisinde devam ettiği gözlenmektedir.

Yükseliş hareketinin gücünü koruyabilmesi için öncelikle $3100 psikolojik seviyesinin yukarı yönlü kırılması gerekmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $3000 ve $3100 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2940 ve $2850 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Nikel

Geçtiğimiz hafta boyunca aşağı yönlü harekette $18500 seviyesi güçlü bir direnç noktası olarak öne çıkmıştır.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $19000 ve $19350 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $18650 ve $18250 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Nikel fiyatlarında yaşanan yükseliş hareketi, yerini geçtiğimiz hafta boyunca sert satışlara bırakmıştır.

Kalay

Kalay fiyatlarında son haftalarda görülen dar bant hareketinin yukarı yönlü kırılması ile birlikte, fiyatlarda artış devam etmektedir.

Özellikle, $35000 psikolojik seviyesinin yukarı yönlü kırılması; önümüzdeki günler için bir diğer önemli seviye olan $37500 seviyesini gündeme getirmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $36000 ve $36500 seviyeleri öne çıkabilir; olası geri çekilmelerde ise $35000 ve $34500 seviyeleri gündeme gelecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde olmakla birlikte; MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Kurşun

Kurşun fiyatlarında zirve seviyeler test edildikten sonra geri çekilmeler gözlenmektedir.

Özellikle son günlerde stoklardaki artış eğilimi kısa vadede fiyatları olumsuz etkilemiş ve yeniden $2250 psikolojik seviyesini test etmiştir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2345 ve $2400 seviyeleri öne çıkmakta, olası geri çekilmelerde ise $2280 ve $2250 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü de negatif bölgede sinyal üretmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler