Sosyal Medya

Piyasa

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Metal fiyatlarında bu hafta genele yayılan düşüşlerin, artan volatilite ile birlikte gerçekleşmesi dikkat çekmektedir...

İnfo Yatırım’dan Londra Metal Borsası Haftalık Değerlendirmesi

Haftalık Gelişmeler

Metal fiyatlarında bu hafta genele yayılan düşüşlerin, artan volatilite ile birlikte gerçekleşmesi dikkat çekmektedir.

Çin Hükümeti’nin daha önceden açıkladığı ekonomik büyüme planına bağlı kalarak, endüstriyel metallere olan talebinin artması beklenmektedir.

Yeniden artışa geçen Delta varyantı vaka sayıları nedeni ile büyüme beklentilerinin aşağı yönlü revizyonu, metal fiyatları için risk oluşturmaktadır.

Londra Metal Borsası’nın yeniden fiziksel alım satım işlemlerine başlaması, işlem hacmini ve likiditeyi artırıcı bir gelişme olarak öne çıkmıştır.

Genel olarak, endüstriyel metal fiyatlarında geri çekilmeler gözlenirken; tarihi zirvelerinde olan alüminyumun bu seviyelerde tutunamadığı gözlenmiştir.

Haftalık Stok Değişimleri

Haftalık bazda stok değişimleri incelendiğinde, stoklarda karışık bir seyir karşımıza çıkmaktadır.

Alüminyum stoklarında devam eden artışların, bu hafta da gücünü koruması önümüzdeki dönemlerde arz fazlalığı beklentilerini artırmaktadır.

Bakır stoklarında geçtiğimiz haftalardaki yükselişlerin aksine, sert geri çekilmeler gözlenmiştir.

Kurşun stoklarındaki hafif artış, bu hafta da devam etmiştir.

Son olarak, çinko stoklarında devam eden artışların bu hafta hız kestiği ve sert düşüşler kaydettiği gözlenmektedir.

Alüminyum

Alüminyum fiyatlarında zirve seviyelerin test edilmesinin ardından geri çekilmeler gözleniyor.

Fiyatların $3000 psikolojik seviyesini test etmesinin ardından, bu seviyenin üzerinde kapanışlar yapamaması dikkat çekiyor.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2900 ve $2950 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2800 ve $2750 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Bakır

– Fiyatlarda her iki yönlü, yüksek volatiliteli seyir devam etmektedir.

– Teknik indikatörlerin pozitif bölgeye geçmeleri, olumsuz fiyatlamaların bir miktar hız kestiğine işaret etmektedir.

– Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $9370 ve $9250 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $9750 ve $9975 seviyeleri yakından izlenecektir.

– Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Çinko

Fiyatlarda güçlü direnç noktası $3065 seviyesinin yukarı yönlü kırılması le $3130 seviyesine yükselişler gözlenmiştir.

$3130 seviyesinin üzerindeki fiyatlamalar geçtiğimiz hafta sert satışlar ile karşılanarak, yeniden $3000 önemli destek noktasını gündeme getirmiştir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $3100 ve $3250 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $2950 ve $2875 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Nikel

Nikel fiyatları, her iki yönlü dalgalı ve sert hareketler gücünü korumaktadır.

Fiyatlar, geçtiğimiz haftaki sert yükselişin aksine; tüm hareketi geri alacak şekilde düşmüştür.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $20000 ve $20700 seviyeleri öne çıkabilir, olası geri çekilmelerde ise $19500 ve $19150 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin üzerinde iken, MACD indikatörü ise pozitif bölgede sinyal üretmektedir.

Kalay

Kalay fiyatlarında çift dip oluştuktan sonra, tepki alımlarının geldiği gözlenmektedir.

Özellikle, $35000 psikolojik seviyesinin yukarı yönlü kırılması; önümüzdeki günler için bir diğer önemli seviye olan $36000 seviyesini gündeme getirmektedir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $33000 ve $32500 seviyeleri öne çıkabilir; olası geri çekilmelerde ise $34000 ve $35000 seviyeleri gündeme gelecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken; MACD indikatörü ise negatif bölgede sinyal üretmektedir.

Kurşun

Kurşun fiyatlarının psikolojik $2250 seviyesini aşağı yönlü kırmakta zorlandığı gözlenmektedir.

Bu seviyenin olası aşağı yönlü kırılması ile sert ve hızlı satışlar gündeme gelebilecektir.

Yukarı yönlü denemelerde sırası ile $2300 ve $2350 seviyeleri öne çıkmakta, olası geri çekilmelerde ise $2230 ve $2200 seviyeleri yakından izlenecektir.

Teknik indikatörlerden RSI indikatörü 50 eşik seviyesinin altında iken, MACD indikatörü de negatif bölgede sinyal üretmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İnfo Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler