Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’da ücretsiz ve alt limit olmadan VİOP hesabı açmak çok kolay…

Gedik Yatırım’da ücretsiz ve alt limit olmadan VİOP hesabı açarak döviz işlemlerinizi kolaylıkla yapabilir, döviz riskinizi VİOP’ta yönetebilirsiniz. Gedik yatırım'ın VİOP yatırımcıları için hazırladığı içerik metninde; VİOP’ta Pay Vadeli işlem sözleşmelerine olan ilginin ve işlem hacminin her geçen gün arttığı, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda pay vadeli kontratlarının Mart ayı işlem hacminin geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %333,84 artış gösterdiği ifade edildi...

Gedik Yatırım’da ücretsiz ve alt limit olmadan VİOP hesabı açmak çok kolay…

Kredi Kullanmadan Daha Az Para ile Daha Çok Miktarda Hisse Senedi Almanın Yolları

VİOP’ta Pay Vadeli işlem sözleşmelerine olan ilgi ve işlem hacmi her geçen gün artıyor. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda pay vadeli kontratlarının Mart ayı işlem hacmi geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %333,84 artış gösterdi.

Pay vadeli kontratlara olan yoğun ilginin en öne çıkan özelliği, VİOP’ta düşük teminatlarla yüksek miktarlı işlem yapılabilmesidir. Yatırımcılar, yatırımlarının tamamı ile hisse senedi almak ya da satmak yerine VİOP’ta sadece bir kısmını kullanarak aynı miktarda alım ya da satım yapabilmekteler.

VİOP’ta bir diğer öne çıkan özellik ise alım yönünde olabileceği gibi satım yönünde de pozisyon alınabilmesidir. Yatırımcılar, yükseleceğini düşündükleri hisse senedinde alım yönünde işlem yapabildikleri gibi düşeceğini düşündükleri bir hisse senedinin düşüşünden de gelir elde edebilmektedir. Hisse senedinin düşeceğini düşünen yatırımcılar VİOP’ta elinde olmasa da hisse senedini satabilir, hisse senedinin düşmesi durumunda kazanç elde edebilirler. Üstelik spot piyasadaki gibi açığa satış işlemlerinden ekstra maliyete de katlanmazlar. Örneğin 130.000 TL’si olan ve THYAO hisse senedinin düşeceğini düşünen bir yatırımcı, spotta elinde THYAO hisse senedi olmadığından herhangi bir işlem yapamayacaktır ya da açığa satış yapmak zorundadır. Açığa satış pozisyonunu taşırsa ekstra maliyete katlanacaktır. VİOP’ta ise 21.000 TL teminat yatırarak 10.000 adet THYAO hisse senedi değerinde satış işlemi yapabilmekte, THYAO hisse senedinin düşmesi durumunda düşüşten kazanç elde edebilmektedir. Bunun tam tersi alım yönünde de işlem yapılabilir, yükselişten getiri hedeflenebilmektedir. 130.000 TL’nizden kalan tutar nemalandırılabilir ya da riskin daha etkin yönetimi için kullanılabilir.

VİOP hesabınıza yatırdığınız paranız nemalandırılıyor

Diğer bir VİOP avantajı ise VİOP’ta işlem yaparken VİOP hesabınıza yatırdığınız paranız nemalandırılmaktadır. Bu durumda pozisyon kazancı ve nema kazancı söz konusu olabilmektedir.

Pay piyasalarında yaşanan oynaklık nedeni ile yatırımcılar VİOP’ta Pay vadeli sözleşmelere fiyat hareketliliklerinden faydalanarak kazanç elde etmek ve portföylerini koruma amaçlı işlem yapmaktadırlar.

Gedik Yatırım’da ücretsiz ve alt limit olmadan VİOP hesabı açarak döviz işlemlerinizi kolaylıkla yapabilir, döviz riskinizi VİOP’ta yönetebilirsiniz.

Alt limit sınırı olmadan ücretsiz VİOP hesabı açmak için buraya tıklayınız

https://www.paraanaliz.com/wp-content/uploads/2021/05/VIOP_300-250.gif

 

SPONSORLU İÇERİK

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler