Sosyal Medya

Borsa

Gedik Yatırım’da Daha Az Para İle Daha Çok Miktarda Döviz Yatırımı Yapmanın Yolları

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) işlemlerine yatırımcı ilgisi artmaya devam ediyor. Döviz kontratlarına olan yoğun ilginin en öne çıkan özelliği, VİOP’ta düşük teminatlarla yüksek miktarlı işlem yapılabilmesidir. Yatırımcılar, yatırımlarının tamamı ile döviz almak ya da satmak yerine VİOP’ta sadece bir kısmını kullanarak aynı miktarda alım ya da satım yapabilmekteler...

Gedik Yatırım’da Daha Az Para İle Daha Çok Miktarda Döviz Yatırımı Yapmanın Yolları

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) işlemlerine yatırımcı ilgisi artmaya devam ediyor.

Döviz kontratlarına olan yoğun ilginin en öne çıkan özelliği, VİOP’ta düşük teminatlarla yüksek miktarlı işlem yapılabilmesidir. Yatırımcılar, yatırımlarının tamamı ile döviz almak ya da satmak yerine VİOP’ta sadece bir kısmını kullanarak aynı miktarda alım ya da satım yapabilmekteler.

VİOP’ta diğer bir öne çıkan özellik ise alım yönünde olabileceği gibi satım yönünde de pozisyon alınabilmesidir. Yatırımcılar, düşeceğini düşündükleri bir ürünün düşüşünden de gelir elde edebilmektedir. Dövizin düşeceğini düşünen yatırımcılar VİOP’ta elinde olmasa da döviz satabilir, dövizin düşmesi durumunda kazanç elde edebilirler. Örneğin 10.000 TL’si olan ve doların düşeceğini düşünen bir yatırımcı, spotta elinde dolar olmadığından herhangi bir işlem yapamayacaktır. VİOP’ta ise 1.700 TL teminat yatırarak 2.000 USD değerinde satış işlemi yapabilmekte, doların düşmesi durumunda düşüşten kazanç elde edebilmektedir. Bunun tam tersi alım yönünde de işlem yapılabilir, yükselişten getiri hedeflenebilmektedir. 10.000 TL’nizden kalan tutar nemalandırılabilir ya da riskin daha etkin yönetimi için kullanılabilir.

VİOP döviz kontratlarında işlem yaparken VİOP hesabınıza yatırdığınız paranız nemalandırılmaktadır. Bu durumda pozisyon kazancı ve nema kazancı söz konusu olabilmektedir.

Döviz kurundaki oynaklık nedeni ile bireysel yatırımcıların yoğun ilgisini çeken döviz kontratları aynı zamanda döviz kuru riskinden korunma imkanı sağladığından kurumsal yatırımcıların da tercih ettiği enstrümanların başında gelmektedir.

Gedik Yatırım’da ücretsiz ve alt limit olmadan VİOP hesabı açarak döviz işlemlerinizi kolaylıkla yapabilir, döviz riskinizi VİOP’ta yönetebilirsiniz.

Alt limit sınırı olmadan hemen ücretsiz VİOP hesabı açmak için 👉Buraya👈 Tıklayınız

 

 

SPONSORLU İÇERİK

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler