Sosyal Medya

Ekonomi

Gedik Portföy’ün ticari unvanı “Inveo Portföy” olarak değişti…

Gedik Portföy, içinde bulunduğu dönüşüm çerçevesinde isim değişikliğine gitti. Son 3 yılda 10 katın üzerinde büyüyerek yönettiği portföy büyüklüğü 1 milyar TL’nin üzerine ulaşan Gedik Portföy’ün ticari unvanı “Inveo Portföy” olarak değişti...

Gedik Portföy’ün ticari unvanı “Inveo Portföy” olarak değişti…

Türkiye sermaye piyasalarının öncü portföy yönetim şirketi Gedik Portföy, içinde bulunduğu dönüşüm çerçevesinde isim değişikliğine gitti. Son 3 yılda 10 katın üzerinde büyüyerek yönettiği portföy büyüklüğü 1 milyar TL’nin üzerine ulaşan Gedik Portföy’ün ticari unvanı “Inveo Portföy” olarak değişti.

Inveo Yatırım Holding’te yürütülen yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, Inveo’nun %100 iştiraki olan Gedik Portföy’ün de ismi Inveo Portföy oldu. 2008 yılından bu yana sermaye piyasalarında faaliyet gösteren Gedik Portföy, isim değişikliği sonrasında, ‘’Inveo Portföy’’ ismi altında hizmet vermeye devam edecek.

Sermaye piyasalarının öncü portföy yönetim şirketi Inveo Portföy, özel portföy yönetimi ve yatırım fonlarındaki tecrübesini, Inveo Yatırım Holding gücü ve vizyonuyla birleştirdi. Yeni vizyonu ile Türkiye’de daha da büyümeyi hedefleyen Inveo Portföy’ün son üç yıl içinde portföy büyüklüğü 65 milyon TL’den, 1 milyar TL’ye ulaştı. 13 yıllık sermaye piyasaları deneyimine sahip Inveo Portföy’ün yönettiği fon sayısı 3 yıl içinde 6’dan 18’e yükseldi. Inveo Portföy’ün TEFAS rakamlarına göre yatırımcı sayısı ise 20.000.

Inveo Portföy geniş ürün yelpazesi ile 2020’de yatırımcılarına %8,5 ile %90 arasında yıllık getiri sağladı. Yatırımcılar kendi risk tercihlerine uygun olan Inveo Portföy fonlarını TEFAS’a üye tüm banka ve aracı kurumlardan alabiliyorlar.

Inveo Portföy bu istikrarlı performansı; özgün olarak kurgulanmış modern risk ve yatırım yönetimi tekniklerinin dinamik bir şekilde kullanıldığı bir süreç içerisinde gerçekleştiriliyor. Özel portföy yönetimi ve tüm kolektif yatırım araçları alanında öncü portföy yönetim şirketi Inveo Portföy sürekli iyileştirme ve yenilikçi yaklaşımlar ile değişen koşullara uyum sağlamak için esnek kalarak, kaliteli hizmeti en önemli hedef olarak görmektedir.

Yatırımcıların finansal hedeflerine ulaşmaları için aktif portföy yönetimi ile değer katmayı hedefleyen Inveo Portföy, uzun vadeli kazancı her şeyin önünde tutan bir anlayış içerisinde hizmet vermeye devam ediyor.

Onur Topaç: “Inveo Portföy ile yeni bir dönem başlatıyoruz”

Inveo Portföy’de isim değişikliği başta olmak üzere yaşanılan değişim ve hedefler hakkında bilgi veren Inveo Yatırım Holding CEO’su Onur Topaç, şunları söyledi: “Yeni bir kimlikle, yeni bir yüzle sermaye piyasaları sahnesinde büyümeye devam ediyoruz. Inveo çatısı altında portföy yönetim alanında faaliyet gösteren Gedik Portföy’ün ismini, yeniden yapılanma süreci çerçevesinde Inveo Portföy olarak değiştirdik. Bu süreç bizim için sadece bir isim değişikliği değil; şirketimiz, çalışanlarımız ve yatırımcılarımız için yeni bir başlangıç. Önümüzdeki dönemde organizasyon yapımızı daha da kuvvetlendirerek, sermaye piyasalarındaki 30 yıllık tecrübemiz ile şimdiye kadar elde ettiğimiz başarılarımızı, Inveo Portföy adıyla daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz, sermaye piyasalarında varlığımızı güçlendirmenin yanı sıra, yatırımcılara kaliteli ve katma değerli portföy yönetim hizmeti sunmak. Inveo Portföy olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da güzel başarı hikayeleri yaratacağımıza inancımız tam. İlerleyen zamanlarda kuracağımız yeni fonlar ve özelliklegirişim sermayesi fonlarıyla da ülkemizin büyümesine katkı sağlamak için çalışmaya devam etmeyi hedefliyoruz.”

Inveo Portföy’ün isim değişikliği hakkında açıklama yapan Inveo Portföy Genel Müdürü Halim Çun, görüşlerini şöyle dile getirdi:  Portföy yönetimi sektöründeki tecrübemizi ve yatırımcı memnuniyetini ön planda tutan vizyonumuzu Inveo Yatırım Holding’in 30 yıllık sermaye piyasalarındaki gücü ile  bütünleştirdik. İsim değişikliğimiz ile başlayan bu dönüşüm, ülkemize ve yatırımcılarımıza sermaye piyasalarında farklılık ve değer yaratma amacımızın sadece başlangıcıdır. Yatırım fonları ve portföy yönetimi konusunda uluslararası finansal piyasaları yakından izleyerek ülkemizin şartları ve yatırımcılarımızın ihtiyaçlarına göre kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Teknolojiyi yakından takip edip dijitalleşmeyi sağlayarak bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızın finansal hedeflerine ulaşmaları yönünde değer katmak temel hedefimizdir. Çıktığımız bu yolda şirketimizin bilgi birikimine ve sektördeki uzmanlığımıza güveniyoruz. Inveo Yatırım Holding’in sinerjisi ve desteğiyle ulusal pazara sunduğumuz hizmetlerimizi uluslararası düzeyde rekabetçi, yatırım ürünlerimizi de hem kalite hem de büyüklük ve çeşitlilik açısından sektörde öncü olacak şekilde geliştirerek büyümeyi hedefliyoruz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler