Sosyal Medya

Genel

Bank of Amerika: 2022’de piyasaları bekleyen 2 canavar

Geçen hafta yayınlanan Bank of America (BofA) global görünüm raporuna göre, 2022 yılında piyasaları azgın enflasyon ve Omicron’un ani saldırı…

Bank of Amerika: 2022’de piyasaları bekleyen 2 canavar

Geçen hafta yayınlanan Bank of America (BofA) global görünüm raporuna göre, 2022 yılında piyasaları azgın enflasyon ve Omicron’un ani saldırı olasılığı tehdit ediyor.

Bank of America Global Araştırma ekonomistleri tarafından hazırlanan raporda 2022 ve ötesinde piyasaların falına bakıldı. Risk tarafında inatçı enflasyon ve Omicron, öte yanda ise coşkun talebe başarıyla karşılık vermeye başlayan tedarik zincirleri (fırsat olarak) zikredildi.

Rapordan önemli satır başlarını sizlerle paylaşıyoruz.

–Kasım sonlarında sahneye çıkan Omicron varyantı, Dow Jones’da 1.500 puan kayba neden olarak, hızlıca gündemin tepesine çıktı.

–ABD-Çin ilişkileri gün geçtikçe geriliyor. Bu rekabetin ticaret ve/ya yatırımlara yayılması halinde, global resesyon söz konusu olabilir.

–Omicron ve türdaşları kısa sürede kontrol altına alınsalar dahi, enflasyon görünümü ABD’de büyümeyi tehdit ediyor. 10 büyük ekonomi arasında yapılan kıyaslamada 47’yle ABD’ye en yüksek enflasyon skoru atfredildi. Ardından yeni Zelanda ve Birleşik krallık geliyor.

–Sene başında sadece gıda, enerji ve Delta’dan darbe yiyen mal/hizmet gruplarında alevlenen enflasyon, şimdi TÜFE’nin geneline yayılıro. 2021 ve 2022 global TÜFE tahminleri sırasıyla  %2.45’ten %3.9’a, ve  %2.8’den %3.8’e yükseldi.

–2022 yılında ABD enflasyonu zirveden gerileme sürecine geçecek. Yine de, 2022 boyunca yüksek seyrederek, Fed’in 3×25 baz puan faiz artımını tetikleyecek.

 

FÖŞ Odadaki Fili yazdı:  Omicron

 

Küresel mal talebi yavaşlıyor!

 

Mary Daly: Fed’in faiz artırım planı hazırlamaya başlaması gerekebilir

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler