Sosyal Medya

Piyasa

Bank of America fon yöneticileri anketi: Bitcoin’de balon şişti

Bank of America Merrill Lynch’in (BofA ML) artık efsane olmuş aylık (ABD) fon yöneticileri anketine katılanlardan %74’ü Bitcoin’de balon şiştiğini…

Bank of America fon yöneticileri anketi:  Bitcoin’de balon şişti

Bank of America Merrill Lynch’in (BofA ML) artık efsane olmuş aylık (ABD) fon yöneticileri anketine katılanlardan %74’ü Bitcoin’de balon şiştiğini söylüyor. Yani kötü bir haber çok ani ve sert fiyat gerilemesine neden olabilir. BofA ML anketinde çok ilginç bulgular var. Katılımcıların sadece %7’si hisselerde balon oluştuğunu ifade ederken, fonlar tüm nakit rezervlerini riskli varlıklara plase ettiler.

 

Ankette, katılımcıların sadece %7’si hisselerde balon oluştuğunu düşünüyor, fakat %66’na göre artık boğa pazarının da sonlarına geliniyor.

Strateji birimi direktörü Michael Hartnett ve ekibi tarafından derlenen anket sonuçlarına göre, global fonların dünya ekonomisi ve bilumum riskli varlıklar hususunda iyimserliği had safhada. Velakin, tahvil faizlerinde yeni bir yükseliş süreci, enflasyon ve (ABD’de) Biden’ın vergileri artırması Mart’a göre daha fazla öne çıkan riskler.

Katılımcıların %62’si hisse senetlerinde endeks ağırlığının üstünde mal taşıyor. Ortalamada global fonlar nerdeyse hiç rezerv olarak nakit varlık tutmuyor, hatta kaldıracı da artırmışlar.

Dün fiyatı $63 bini gören Bitcoin’de balon oluştuğunu düşünen fonların oranı %75. Bazılarına göre dün yaşanan Bitcoin rallisinin başlıca nedeni Çin’de Coinbase’in yeni bir kripto borsası açması.

Yatırımcılar en çok yeni teknoloji hisseleri ve Bitcoin tercih ediyor. Hemen arkasından da ESG denilen yeşil teknolojilere yatırım geliyor.

Harnett ve ekibine göre, Nisan’da da 1Ç2021 boyunca gözlendiği gibi yatırımcılar olağanüstü iyimser. Fakat, bu iyimserlik aynı zamanda yön değişim riskini de beraberinde getiriyor. BofA ML riskli varlık yatırımlarında artık temkinli olmayı öneriyor.

 

FÖŞ: Kripto-Varlıkların Geleceği: Para Kuramı Ne Diyor?

 

 JP Morgan: Gelişen Ülke paralarını satın

 

Bitcoin fiyatları yükselmeye devam ediyor

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler