Sosyal Medya

Piyasa

Asya tahvillerinde Evergrande satışları

Çin’in emlak devi Evergrande’nin yaklaşan borç ödeme tarihi Asya’nın 400 milyar dolarlık borç piyasalarında korku dalgalarını yükseltti. Kurumsal dolar tahvilleri,…

Asya tahvillerinde Evergrande satışları

Çin’in emlak devi Evergrande’nin yaklaşan borç ödeme tarihi Asya’nın 400 milyar dolarlık borç piyasalarında korku dalgalarını yükseltti. Kurumsal dolar tahvilleri, kriz yükselirken darbe aldı.

Çin’in dev emlak geliştiricisi Evergrande’nin büyük miktardaki borçlarını ödeyemeyecek hale gelmesine yönelik endişeler, Asya’nın 428 milyar dolarlık borç piyasasında satış dalgasını tetikledi. Bu durum Çin’in emlak devindeki krizin diğer varlık sınıflarına da sıçradığının altını çizdi. Riskli Asya borçlanıcıları tarafından piyasaya sürülen dolara bağlı tahvillerin getirileri bu hafta neredeyse %12’ye yükseldi.

Geçtiğimiz dönemlerde Çin’de teknoloji ve eğitim sektörleri üzerindeki baskılar yatırımcıların endişelerini yükseltmişti. Eurizon SLJ Asset Management CEO’su Stephen Jen, “şimdilerde Çin dışındaki görünüm, Hong Kong ve İngiltere de dahil olmak üzere, Çin konusunda paniğe yakın” dedi. Açıklamasının devamında, “bu piyasaları vuran tüm sürpriz düzenleyici önlemlerin toplamının etkisi” ifadesini kullandı.

borsagundem.com‘un derlediği bilgilere göre Londra merkezli bir başka uluslararası fon yöneticisi de bu hafta Evergrande’nin odak noktalarında olduğunu belirtti. Dolara bağlı 20 milyar dolarlık ödenmemiş borcu bulunan şirketin perşembe günü gerçekleşmesi gereken 83,5 milyon dolarlık bir faiz ödemesi de var. 

 

 

Kaynak: borsagundem.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler