Sosyal Medya

Gündem

Altın fiyatları durmak bilmiyor!

Altın fiyatları, yatırımcıların merkez bankalarının faiz oranlarını şimdilik düşük tutacağı görüşüne tutunması ve ABD enflasyon verilerine odaklanmasıyla Pazartesi günü iki…

Altın fiyatları durmak bilmiyor!

Altın fiyatları, yatırımcıların merkez bankalarının faiz oranlarını şimdilik düşük tutacağı görüşüne tutunması ve ABD enflasyon verilerine odaklanmasıyla Pazartesi günü iki ayın en yüksek seviyesine yakın seyretti.

Spot altın, daha önce 1.821.26$ ile 7 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, ons başına 1.816.96$’da sabit kaldı. ABD altın vadeli işlemleri 0.91 artışla 1865,10 $’a yükseldi. Sıfıra yakın faiz oranları, getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetini azalttığından, COVID-19 salgınının ortasındaki destekleyici para politikası altına fayda sağladı.

Geçen hafta önde gelen merkez bankaları, mevcut enflasyonist baskıların azalacağı ve daha hızlı faiz artırımları olasılığını azaltacağı görüşüne bağlı kaldılar.

Analistler, Cuma günü beklenenden daha iyi bir ABD bordro raporunun da Fed’in güvercin duruşunu değiştirmesinin olası olmadığını ve Tüketici Fiyat Endeksi’ne odaklandıklarını söylemişti. ABD’de enflasyonun yüksek gelmesinin ardından gram altın fiyatları rekor kırdı.

Piyasa analisti Kyle Rodda konuyla ilgili, “Enflasyon verileri, yüksek faiz oranları korkusuna geri dönecek herhangi bir sarsıntı için beklentinin belirgin şekilde üzerinde olmalı, ancak beklentilerle uyumlu olduğu sürece, kimsenin panikleyeceğini düşünmüyorum” dedi.

Rodda, 1.830 doların üzerinde bir kırılmanın altında 1.900 dolara doğru bir ralliye yol açabileceğini, ancak merkez bankalarının sonunda yüksek enflasyonu kontrol etmek için politikalarını sıkılaştırmasıyla uzun vadede daha düşük bir eğilim göstereceğini söyledi.

Ons altın dün 1868 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bugün içinde ise en düşük 1842 dolar, en yüksek de 1867.8 dolar seviyesi görüldü.

 

 

Finance.yahoo.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler