Sosyal Medya

Döviz

Yellen’dan düzeltme geldi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, mali harcamaların ABD ekonomisi üzerindeki etkisi hakkında yaptığı açıklamada konu olan erken faiz artışları hakkında…

Yellen’dan düzeltme geldi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, mali harcamaların ABD ekonomisi üzerindeki etkisi hakkında yaptığı açıklamada konu olan erken faiz artışları hakkında faiz artışlarını tahmin veya tavsiye etmediğini söyledi.

Salı günü erken saatlerde Yellen, Biden yönetiminin harcama tedbirlerinin büyük olasılıkla faiz oranlarında artışa yol açacağını söylerken finansal piyasalarda bir dizi dalgalanmaya yol açtı.

Wall Street Journal’ın ev sahipliği yaptığı çevrimiçi bir etkinlikte konuşan Yellen, “Bu tahmin ettiğim veya önerdiğim bir şey değil.” dedi. “Fed’in bağımsızlığını takdir eden biri varsa o kişinin ben olduğumu düşünüyorum.”

Kendisi de eski bir Fed başkanı olan Yellen, sürekli olarak daha yüksek bir enflasyon beklentisi içinde olmadığını, ancak enflasyon yükseldiğinde de merkez bankasının bununla başa çıkmak için araçlara sahip olduğunu söyledi.

“Fed’in ikili görev hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağına güvenilebilir” dedi.

Yellen’ın önceki açıklaması ile ilgili gelen sorular Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki’nin günlük brifinginde Fed’in bağımsızlığını “Bakan Yellen kesinlikle anlıyor” diyerek netleştirmesine neden olmuştu.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler