Sosyal Medya

Ekonomi

Societe General: TCMB’nin hata yapma riski yükseliyor

Fransız yatırım bankası Societe Generale, yatırımcıları uyararak TCMB’nin siyasi baskıların altında kaldığını ve kısa sürede faiz oranlarını indireceğinin beklendiğini açıkladı.…

Societe General: TCMB’nin hata yapma riski yükseliyor

Fransız yatırım bankası Societe Generale, yatırımcıları uyararak TCMB’nin siyasi baskıların altında kaldığını ve kısa sürede faiz oranlarını indireceğinin beklendiğini açıkladı. Banka analisti Phoenix Kalen, Merkez Bankası’nın fazi indirimi konusunda beklenenden daha erken davranacağını belirterek bu hatanın da dolarda yükselişe neden olacağını ifade etti.

Merkez Bankası’nın ‘faiz’ açıklaması sonrası Türkiye’ye yönelik açıklama yapan Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın siyasi baskıların altında kalarak faiz oranlarını çok erken indirme hatasını yapma konusunda giderek daha fazla risk aldığını belirtti. Banka analistleri Türk lirasının yıl sonunda dolar karşısında 8.85’e yükselebileceğini ve yatırımcılarının hazırlıklı olmalarını istedi.

Banka analisti Phoenix Kalen, TCMB’nin artan yurtiçi enflasyon, yüksek maliyetler ve güçlü tüketim nedeniyle politika faiz oranını yıl sonuna kadar büyük ihtimalle yüzde 19’da tutacağını belirtti.

“Özellikle gevşek para politikası konusundaki siyasi baskılar oluşmaya devam ettikçe, faiz oranlarını kısa vadede indirerek para politikasında hata yapma riski artıyor” diye belirten Kalen, “Piyasalar gelecek haftalarda TCMB’nin güvenilirliğini sorgularken, oynaklık büyük ihtimalle artabilir” dedi. TCMB’nin bir sonraki para politikası toplantısı 23 Eylül’de yapılacak.

 

 

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler