Sosyal Medya

Ekonomi

Barclays: TCMB son çeyrekte faiz indirimine gider

Banka ve finans sektörünün en büyüklerinden Barclays, Merkez Bankası’nın yılın son çeyreğinde faiz indirimine gideceği tahmininde bulundu. ING ve Deutsche…

Barclays: TCMB son çeyrekte faiz indirimine gider

Banka ve finans sektörünün en büyüklerinden Barclays, Merkez Bankası’nın yılın son çeyreğinde faiz indirimine gideceği tahmininde bulundu. ING ve Deutsche Bank da kısa vadede faiz indirimi beklemiyor.

Londra merkezli  Barclays, Merkez Bankası’ndan yılın son çeyreğine kadar faiz indirimi beklemediğini duyurdu. Bankanın hazırladığı bir araştırma raporunda, enflasyonun ekim ayına kadar yüzde 17’lerde olacağı, bu nedenle Merkez Bankası’nın faizi aşağı çekmekte zorlanacağı ifade edildi.

Enflasyonun henüz tepe noktası ulaşmadığını belirten Barclays, bu nedenle yılın dördüncü çeyreğine kadar faiz indirimi beklemediğini belirtti. Bloomberght‘de yer alan habere göre Barclays Analisti Ercan Ergüzel, dördüncü çeyrekte 350 baz puanlık indirim yapılacağını düşündüklerini ifade etti.

ING BANK: ENFLASYON KOŞULLARI ZORLU

ING Bank’ın yayınladığı araştırma raporunda da, olası bir faiz indiriminin üçüncü çeyreğin sonlarında olabileceği öngörüsünde bulunuldu. Raporda; emtia fiyatlarındaki yukarı yönlü eğilim, TL’deki zayıflık, salgındaki arz kısıtları ve talep koşullarıyla birlikte enflasyon dinamiklerinin zorlu olduğu vurgulandı.

DEUTSCHE BANK: TÜRKİYE’DE ENFLASYON YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska ise Merkez Bankası’nın temmuz ayından itibaren faiz indirmesini beklediklerini ve yıl sonu için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiklerini söylemişti. Wietoska “Enflasyon kısa vadede artmaya devam edecek, baz etkileri ve döviz şokunun da bunda payı olacaktır. Nisanda enflasyonun yüzde 17’ye çıkmasını bekliyoruz ama bunun zirve olacağını düşünmüyoruz ve enflasyondaki artışın devam edeceğini tahmin ediyoruz” demişti.

Çok fazla belirsizlik olduğuna dikkat çeken Wietoska, TL’deki yüksek oynaklığın enflasyonu kısa vadede etkileyeceğini ifade etmişti.

Merkez Bankası politika faizi halen yüzde 19 düzeyde.

 

 

 

Kaynak: patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler