Sosyal Medya

Gündem

Uyuşturucu kaçakçılarına rüşvetle vatandaşlık

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Kolombiya, Venezuela, Panama, Ekvador ve Brezilya uyruklu olduğu halde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçenleri Meclis gündemine…

Uyuşturucu kaçakçılarına rüşvetle vatandaşlık

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Kolombiya, Venezuela, Panama, Ekvador ve Brezilya uyruklu olduğu halde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçenleri Meclis gündemine taşıdı. Erdoğdu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tek cümlelik yanıtına tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Aykut Erdoğdu’nun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Kolombiya, Venezuela, Panama, Ekvador ve Brezilya uyruklu olduğu halde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen ve T.C. pasaportu alan kaç kişi olduğuna ilişkin verdiği soru önergesine tek cümlelik yanıt verildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP’li Erdoğdu, “Süleyman Soylu cevap vermediği gibi dalga geçer gibi Kanun numarasını gönderdi” dedi.

T.C. vatandaşlığının rüşvet karşılığı verildiğine ilişkin duyumlar aldığını ama bunu kamuoyuyla paylaşmadan önce İçişleri Bakanlığına soru önergeleri hazırladığını bildiren Erdoğdu şunları söyledi:

“Bir yıl önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bazı uluslararası teröristlere ve uyuşturucu kaçakçılarına rüşvet karşılığı pazarlandığına ilişkin makul şüphe oluşturacak bir ihbar aldım.  Bu ihbarda Güney Amerikalı bir uyuşturucu kaçakçısına İstanbul’da 44 daire satışı karşılığı vatandaşlık verildiği bana söylendi. Ama bunu hemen kamuoyuyla paylaşmadım. Bu şüpheye istinaden İçişleri Bakanlığı’na iki defa yazılı soru önergesi verdim ve bakanlıktan bir cevap gelmesini sabırla bekledim. İki soruya da Süleyman Soylu cevap vermediği gibi dalga geçer gibi Kanun numarasını gönderdiği için bu duyumu şimdi paylaşmak durumunda kaldım. Ben Milletten aldığım Anayasal yetkiyi kullanıyorum. Ben bu saygısızlığın suçu gizlemek amacıyla işi sulandırmak amacıyla yapıldığından şüphe duyuyorum. Yazılı soru önergemi tekrar vereceğim. Ve Süleyman Soylu’ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının rüşvet karşılığı uluslararası teröristlere ve uyuşturucu kaçakçılarına satılıp satılmadığını tekrar soruyorum.”

 

 

cumhuriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler