Sosyal Medya

Genel

MetroPOLL Anketi: Halk Kanal İstanbul’u doğru bulmuyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenini gerçekleştirdiği tartışmalı Kanal İstanbul projesine ilişkin MetroPOLL’ün yayımladığı ankete göre, vatandaşların yüzde 48,6’sı…

MetroPOLL Anketi: Halk Kanal İstanbul’u doğru bulmuyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenini gerçekleştirdiği tartışmalı Kanal İstanbul projesine ilişkin MetroPOLL’ün yayımladığı ankete göre, vatandaşların yüzde 48,6’sı Kanal İstanbul’un yapılmasını doğru bulmuyor.

Projenin duyurulmasından bu yana tartışmaların odağında olan Kanal İstanbul’da bugün temel atma töreni yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnadına yapacağız” derken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Kanal İstanbul, İstanbul’a ihanettir” diyerek karşı çıkmıştı. Tüm Kanal İstanbul tartışmaları boyunca yapılan anketler ise vatandaşın açıkça projeye karşı olduğunu gösteriyordu.

Bu anketlere bir yenisi daha eklendi. MetroPOLL Araştırma, bu sefer vatandaşa Kanal İstanbul hakkında ne düşündüklerini sordu.

Sonuçlara göre, “Kanal İstanbul’un yapılmasını doğru bulmuyorum” diyenlerin oranı yüzde 48,6 oldu. Projenin yapılmasını doğru bulduğunu söyleyenleri ise yüzde 37,6’lık kesim oluştururken, “Fikrim ya da yanıtım yok” diyenlerin oranı da yüzde 13,8 oldu.

 

 

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler