Sosyal Medya

Ekonomi

Mesele Ekonomi: Dolar/TL’de 8.30’lar geçici & Faiz kör gözün parmağına inecek | Güldem Atabay

Ekonomist Güldem Atabay, Ağustos ayına ait enflasyon verilerini değerlendirdi. Enflasyonun yüksek seyrinin devam edeceğini ve olası düşüşlerin geçici olduğunu söyleyen…

Mesele Ekonomi: Dolar/TL’de 8.30’lar geçici & Faiz kör gözün parmağına inecek | Güldem Atabay

Ekonomist Güldem Atabay, Ağustos ayına ait enflasyon verilerini değerlendirdi.

Enflasyonun yüksek seyrinin devam edeceğini ve olası düşüşlerin geçici olduğunu söyleyen Atabay, Merkez Bankası’nın faizleri indireceğini belirtti. Bu senaryoda döviz kurları üzerinde baskı oluşacak dedi. Son günlerde kurlardaki rahatlamanın Fed’e kaynaklı olduğunu ifade ettikten sonra dolar/TL’deki 8.30’lu seviyelerin geçici olduğunu ifade etti. Enflasyonun politika faizini geçtiğini vurguladı ve bunun dolara olan talebi artıracağını söyledi.

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu ve seçim için. 2022 sonbaharının en olası dönem olduğunu belirtti. İktidarın artık politika üretemediğini ve toplumun bunu gördüğünü dile getiren Atabay, Metropoll’ün son anketinden yola çıkarak oy kaybının ana nedeninin bu olduğunu söyledi. İktidarın bunun önüne geçmek için bütçe harcamalarını artırabileceğini ancak ekonomik model ve politika üretme beceriksizliğinden dolayı bunun bir sonuç vermeyeceği tespitinde bulundu.

00:00: Enflasyon nereye?

04:35 Kurlardaki gevşeme Fed kaynaklı

06:20 Gıda enflasyonu kalıcı

08:50 2018 sonrası politikalar

12:10 Yüksek büyüme sorunları çözer mi?

16:00 Metropoll anketi ne söylüyor?

18:50 Toplumsal tepki var, yönetim krizi var

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler