Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de özel sektör istihdam yine beklentilerden iyi

Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam setinin öncü datası olan ve ABD’de özel sektördeki istihdamı gösteren ADP, Haziran ayında 692 bin ile beklentilerden…

ABD’de özel sektör istihdam yine beklentilerden iyi

Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam setinin öncü datası olan ve ABD’de özel sektördeki istihdamı gösteren ADP, Haziran ayında 692 bin ile beklentilerden iyi geldi, Haziran rakamı ise 978 binden 886 bine aşağı yönlü revize edildi.

Aşılama oranının artması ve normalleşmeyle beraber hizmet sektörünün aktiviteye başlaması istihdamda da canlanma sağlamaya devam ediyor. Pandemiden en çok etkilenen sektör olan hizmette özellikle konaklama, restoran ve cafelere talebin artmasıyla yaz döneminde sektörel iyileşmenin devam etmesi bekleniyor.

Eylül’de 749 bin ile beklentilerden iyi gelen özel sektör istihdamı Ekim-Şubat döneminde ise zayıf kaldı. Mart ayında 500 bin, Nisan ayında 700 bin ve Mayıs ayında ise 900 binin aşılması ile pandemi dönemindeki en iyi ayları geçiren istihdamda Haziran verisi de beklentilerden iyi geldi.

Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdamın 700 bin artması, işsizlik oranının ise %5,7’ye gerilemesi bekleniyor.

Pandemi nedeniyle para politikasında istihdamın da enflasyon kadar önemli olduğunu söyleyen Fed, özellikle gelir eşitsizliğinin giderilmesi ve enflasyon maliyetinin de ücretlerce karşılanmasının ekonominin istikrarı için son derece önemli olduğunu belirtmişti. İstihdam setinde ücretler kalemi de bu nedenle yakından takip ediliyor.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler