Sosyal Medya

Genel

YORUM: Harp Okullarında irtica tartışması beyaz Türk korkusu

Bir yönetmelik değişikliği ile Harp Okullarına mürteci gençlerin alınıp, İmam-Subay gibi bir yeni siyasi-polıtik ara-sınıf yaratma çabaları varmış….Okudum ve yerlere…

YORUM:  Harp Okullarında irtica tartışması beyaz Türk korkusu

Bir yönetmelik değişikliği ile Harp Okullarına mürteci gençlerin alınıp, İmam-Subay gibi bir yeni siyasi-polıtik ara-sınıf yaratma çabaları varmış….Okudum ve yerlere yattım. Sonra tekkeye giden Amiral haberi….Yine güldüm.  Bunlar beyaz Türkler’in bitmeyen Erdoğan korkusunun yarattığı sansılar.  Rakibini meydan harbine çıkmadan moralman çökertme taktiğini çok iyi bilen Sevgili Başkanım, her gün ustaca ama hiç bir sosyo-politik karşılığı olmayan hamle ile karşı tarafı yıpratıyor.

Arkadaşlar, bugün harp okuluna giren bir genç kızımızın kurmay albay ve generalliğe terfisi en az 30 yıllık bir serüven. 30 yıl önce sizin siyasi görüşleriniz ve dini aidatınız nasıldı?  Hiç değişmedi mi?  Asker askerdir, işine karışılmasından hoşlanmaz, siyasete davet edersen de İslamcılar’a destek olmaz, darbe yapar.

 

Ama, Harp Okulları’nda irtica haberinin en komik tarafı şu:  Türkiye’de bırakın Harp Okuluna, liseye gidecek dahi mürteci bulmak,  Vatikan’da çapkın bulmaktan daha zor. Nedenlerini SÖZCÜ ve ParaAnaliz’de yayınlanan 2 haber anlatıyor:

 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Yılı Faaliyet Raporu yayınlandı. Sözcü’de yer alan habere göre, yaygın din eğitimi alanındaki kurslara 2019’da 4.3 milyon öğrenci katılırken, 2020’de sayı yüzde 69.2 oranında azalarak, 1.3 milyon öğrenciye indi. Raporda göre 4-6 yaş grubu din eğitimine 2019’da 170 bin 513 çocuk katılırken, 2020’de sayı 181 bin 808’e çıktı. 2019’da bu yaş grubu 39 bin 487 öğrenci artmıştı.

 

Yüzde 86’sı gitmedi

İhtiyaç Odaklı Din Eğitimi adıyla verilen eğitime 2019’da 946 bin 794 öğrenci katılırken, yüzde 35.4 düşüş ile sayı 611 bin 599 öğrenciye indi. Yaz Kur’an kurslarına 2019’da 3 milyon 31 bin öğrenci katılırken, yüzde 86.2’lik düşüş ile 2020’de 418 bin 795 öğrenci katıldı.

Yahu, 4 yaşında bebişler, siyasi İslam’ın çıkmaz sokak olduğu çakmış, 16-17 yaşındaki nasıl mürteci yapacaksın? Zaten, yapamıyorsun da, bakalım Gezici Araştırma’sı neleri bulgulamış:

 

Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı olan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, siyasi partilerin gündemindeki Z kuşağı gençleri ve bugün seçim olsa nasıl bir tabloyla karşılaşılacağını açıkladı. Türkiye genelinde yapılan 6 araştırmanın sonucuna dayanarak, X,Y ve Z kuşağında yer alan seçmenlerin siyasi eğilimlerine ilişkin detaylar paylaşan Gezici, 2023 seçimleri için çarpıcı veriler paylaştı. Gazici’nin aktardığı verilere göre, Z kuşağının yüzde 75’i AKP’ye oy vermeyecek.

 

Bence Harp Okullarına bir kaç mürteci alınmalı ki, bu kıymetli ve geleneksel toplum sınıfı yaşatılsın.  Çünkü sadece TSK Türkiye’de tarih, doğa ve Atatürk’ü yaşamtak için samimi bir çaba harcıyor. Yoksa, müzede göreceğiz soyu tükenmekte olanları.   Bir de AyaSofya Kilisesi’nde minberde.

 

FÖŞ

 

 

Gezici Araştırma: Z kuşağının yüzde 75’i AKP’ye oy vermeyecek

 

Veysi Dündar: Olasılıksız İktidar

 

Murat Yetkin: Yeni kabine, yeni bakanlar, yeni makamlar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler