Sosyal Medya

Genel

Video:  Çin’deki Türkler Ticaret Fırsatlarını Anlatıyor

  Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programına katılan NEXPCB Pazarlama Müdürü Orkun Öztürk,…

Video:  Çin’deki Türkler Ticaret Fırsatlarını Anlatıyor

 

Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programına katılan NEXPCB Pazarlama Müdürü Orkun Öztürk, Ningbo’daki Nottingham Üniversitesi’nin İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra bazı firmalara marka danışmanlığı hizmeti verdiğini söylüyor. KALDE firmasına verdiği marka danışmanlığından çok şey öğrendiğini belirten Öztürk, “Bu çalışma sayesinde Çinli yetkilerle görüşmenin incelikleri, fabrika gezmek, ürün seçmek ve marka isim tescili gibi konularda çok şey öğrendim” diye ekliyor.

Günümüzde elektronik alanında faaliyet gösteren NEXPCB’nin Pazarlama Müdürü olarak çalışan, Almanya’daki lise eğitiminden sonra üniversitede okumak için Çin’e giden Öztürk bunun nedenini şöyle özetliyor: “Yaptığım araştırmalar sonunda Avrupa’nın genç girişimcilere uygun koşullar sağlamadığını gördüm. Bu yüzden 2013’te üniversiteyi okuyup girişimcilik projelerimi hayata geçirmek için Çin’in Ningbo kentine gittim. Öğrencilik yıllarında da iki yabancı ortağımla birlikte Continuum Mobility Technogies adlı şirketi kurmuştum. Bu şirket benim için gerçek bir üniversite eğitimi oldu. Çinlilerin iş kültürünü, devletin yabancı girişimcilere sunduğu fırsatlar gibi önemli konuları yaparak, bizzat yaşayarak öğrendim. Şimdi de elektronik üretim yapmak isteyen girişimcilere önayak olan NEXPCB firmasında pazarlama müdürü olarak çalışıyorum.”

#orkunoz #nexpcb #çindemarkalaşma #çindetanıtım

 

Clash of Civilizations Reformatting World Economy | Real Turkey

 

Çin ekonomisinde “Döngüler Arası” Strateji ne demek?

 

Füsun S. Nebil:  Çin Neden Kendi Teknoloji Devlerini Sıkıştırmaya Başladı?

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler