Sosyal Medya

Genel

TMSF başkanı görevden alındı

Hakkında çeşitli iddialar bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı. Gülal’ın yerine TMSF Başkanlığına Fatin…

TMSF başkanı görevden alındı

Hakkında çeşitli iddialar bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı. Gülal’ın yerine TMSF Başkanlığına Fatin Rüştü Karakaş atandı. Gülal, Nurettin Canikli’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu dönemde TMSF Başkanlığına atanmıştı. Gülal’ın, TMSF bünyesindeki şirketlerde Canikli’ye yakın isimleri göreve getirmesi eleştiri konusu olmuştu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, hakkında yolsuzluk iddiaları olan Muhuddin Gülal TMSF Başkanlığından alınırken yerine, Fatin Rüştü Karakaş, TMSF üyeliğine ise Yunus Öksüzömer atandı. Gülal AK Parti Ekonomi İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli‘ye olan yakınlığıyla biliniyor. Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu dönemde, Gülal’ı TMSF Başkanı olarak atamış ve TMSF’nin el koyduğu pek çok şirkette yönetim kurulu başkanı olarak da görevlendirilmişti. Gülal döneminde Canikli’ye yakın birçok ismin TMSF şirketlerinde görev alması eleştiri konusu olmuştu.

Eski TSMF Yöneticisi Abdullah Güzeldülger, TSMF yöneticisiyken BOYDAK Holding yönetimine atandığı dönemde tanık olduğu yolsuzlukları KARAR TV’de anlatmıştı. BOYDAK Holding’de yaşanan yolsuzluklara engel olduğu için bir süre sonra TMSF Başkanı Gülal tarafından görevden alındığını ileri süren Güzeldülger, “BOYDAK Holding’le ilgili yolsuzluk kararlarının altına imza atan Gülal 2016’dan bu yana TMSF bu yolsuzlukları araştırıyor. Anlayacağınız Gülal o günden bugüne kendi kendini soruşturuyor” demişti.

Atamaya ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aynı kararla Yusuf Öksüzömer’in de TMSF üyeliğine ataması yapıldı.

1968 yılında Rize’de doğan Fatin Rüştü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu oldu.

İstanbul Üniversitesi’nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi alan Fatin Rüştü Karakaş, 1992 yılında Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Şekerbank’ta 2013 yılı Ocak ayına kadar çeşitli görevler üstlendi.

Fatin Rüştü Karakaş, 2013 yılı Ocak ayından Kasım ayına kadar Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda Genel Sekreter olarak görev yaptı ve Kasım 2013’te Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

 

 

Kaynak: karar.com

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler