Sosyal Medya

Ekonomi

Neden sonra Biontech ile anlaşma: Fahrettin Koca ile Uğur Şahin’den ortak açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün aşı gündemiyle topladı. Toplantıya BioNTech aşısını geliştiren Profesör Doktor Uğur Şahin de katıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,…

Neden sonra Biontech ile anlaşma: Fahrettin Koca ile Uğur Şahin’den ortak açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün aşı gündemiyle topladı. Toplantıya BioNTech aşısını geliştiren Profesör Doktor Uğur Şahin de katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısında günlük 10 binin altına inildiğini duyururken, BioNTech ile de 120 milyon dozluk aşı anlaşmasına varıldığını belirtti. BioNTech firmasının kurucusu ve tepe yöneticisi Prof. Dr. Uğur Şahin de basın toplantısına bağlanırken, “Türkiye’ye Haziran sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz” dedi. Koca, aşı tedariğinde bir sorun olmadığı takdirde haziran ayında 20 yaşa kadar aşılamaya başlanacağını söylerken, normalleşme sürecine ilişkin “Bundan sonraki süreçte yasaklarla yönetimden ziyade daha çok kişisel tedbirlerle ve yaygın aşılamayla bu dönemi sürdürmek istiyoruz” ifadesini kullandı.  İki doz aşı uygulanan kişilerin üçüncü doz aşıyı ne zaman olacağını da açıklayan Şahin, “En erken 6 ay sonra ama 9 ay sonra verilse de yeterli. Türkiye’de 2022’de üçüncü doz aşı olur” dedi.

Haziran ayında 20 yaşa kadar aşılamaya başlama hedefi

Bakan Koca, tam kapanmayla birlikte Türkiye’de günlük vaka sayısının 10 binin altına düştüğünü kaydederken, “Bu vaka sayısının kalıcı ve sürekli olmasını sağlamak önemli. Bundan sonraki süreçte yasaklarla yönetimden ziyade daha çok kişisel tedbirlerle ve yaygın aşılamayla bu dönemi sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Bundan sonraki süreçte yaygın aşılama yapabilme kapasitesine ulaşılacağını belirten Koca, “Haziran ayında BioNTech aşısıyla birlikte 20 yaşa kadar inmek istiyoruz” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler