Sosyal Medya

Genel

Kılıçdaroğlu’ndan tüm dünyaya Kanal İstanbul resti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha seçimlere 1.5 yıl kala, “devr-i” sabık ilan etti ve iktidar lideri gibi davranıyor. Geçen ay…

Kılıçdaroğlu’ndan tüm dünyaya Kanal İstanbul resti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha seçimlere 1.5 yıl kala, “devr-i” sabık ilan etti ve iktidar lideri gibi davranıyor. Geçen ay bürokratlara anayasa ve kanunlara aykırı emirleri uygulamamalarını öğütleyen Kılıçdaroğlu, bu kez de tüm büyükelçilere kendi dillerinde mektup yollayarak, Kanal İstanbul’la ilgili borçları yeni hükümetin üstlenmeyeceği mesajını tekrarladı.

Haber şöyle: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki tüm büyükelçilere Kanal İstanbul ile ilgili çağrıda bulunurken, “Ülkelerinizdeki yatırımcılar Kanal İstanbul gibi her yönüyle dünya iklimine karşı bir hareket olan bu projeyi desteklememelidir. Bu, ülkemiz ile birlikte dünyanın iklimine de dönülmez bir zarar verecektir” dedi.

 

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Ülkemizdeki tüm büyükelçiliklere bugün kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım” dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Eğer alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir. İster içeriden ister dışarıdan bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada siz hala İstanbul’a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa, o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleye kimse girmeyecektir. Gençlere borumuz var onun gereğini yapacağız” diye konuştu”.

 

Kılıçdaroğlu’nun bürokrasiye yaptığı uyarının işleri yavaşlattığı ve çok sayıda bürokratın olası iktidar değişikliğinde soruşturmadan kaçınmak için önlem aldığı 2 kaynak tarafından doğrulandı. Bunlar  Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ve Diken’in adını saklı tutan bürokratlarla yaptığı söyleşi.

Kılıçdaroğlu, şimdi hükümete daha büyük bir çelme atmanın peşinde. Çok sayıda ankete göre katılanların çoğunluğunun desteklemediği Kanal İstanbul projesini durdurmak istiyor. Eğer Kanal İstanbul’a finansör bulunamazsa, Kılıçdaroğlu büyük psikolojik üstünlük sağlayacak.

 

Bu durumda, Kılıçdaroğlu’nun sıradaki hedefi Akkuyu Nükleer Reaktörü olabilir.

 

Veysi Dündar: LAFLA “İYİ” PARTİ OLUNMAZ

 

Kerim Rota Yazdı: “İşçisin sen işçi kal, giy dedi tulumları…

 

Dolar bu kafayla ilelebet yükselir! & AKP döneminde “Ponzi” ile büyüdük | Cüneyt Akman

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler