Sosyal Medya

Genel

Işık Ökte:  Değerli TCMB yöneticilerine çağrı

Değerli TCMB yöneticilerine çağrı: Lütfen bu güzel ve yalnız toprağın doğmamış çocuklarının rızkını, döviz piyasasında müdahale adı altında satmayın.. $2…

Işık Ökte:  Değerli TCMB yöneticilerine çağrı

Değerli TCMB yöneticilerine çağrı: Lütfen bu güzel ve yalnız toprağın doğmamış çocuklarının rızkını, döviz piyasasında müdahale adı altında satmayın.. $2 milyara yakın paramız yandı.. net rezerv negatifken, swap üzerinden aldığı parayla açık piyasa müdahalesi yapan tarihte ilk merkez bankası olduk.. lütfen duralım.. zaten yüz milyarlarca dolarımız da olsa, farketmez.. bu müdahaleler sonuç vermez..

 

Yapılacak şey basit: tek cümlelik sözlü müdahale.. bakın cümleyi de yazıyorum izninizle:

 

“Döviz piyasasında normal karşılanamayacak oynaklık oranları ve küresel bazda yükselen enflasyon beklentileri nedenleriyle faiz indirim döngüsüne son veriyoruz. ‘’

 

Bu kadar.. açık net.. ikinci cümleye gerek yok.. USDTRY aylık oynaklık oranlarını %50’lerde görmek, dolarizasyonu %60’ların üzerinde görmek sizleri de kahretmiyor mu..

 

Türk insanını canı kadar seven milliyetçi bir adamım.. bu politikalar yüzünden, hükümetimizle, insanımızla, fakirliğimizle her gün dalga geçen yabancılara ders verme zamanımız sizce de gelmedi mi..

 

Saygılarımla

Işık Ökte

 

Linked-in paylaşımı

 

Lehman Brothers korkusu: TL Avrupa’yı da vurur mu?

 

IMF’den Türkiye’ye beklenmedik enflasyon uyarısı

 

Güldem Atabay: Türkiye’nin ekonomi politikasızlığı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler