Sosyal Medya

Genel

Dünya Bankası iş yapılabilir ülke raporlarında usulsüzlük iddiası

Dünya Bankası’nın 2018-20 iş yapılabilir ülke raporlarında usulsüzlük olduğu iddia edildi. Dünya Bankası tarafından 2018-2020 döneminde açıklanan iş yapılabilir ülkeler…

Dünya Bankası iş yapılabilir ülke raporlarında usulsüzlük iddiası

Dünya Bankası’nın 2018-20 iş yapılabilir ülke raporlarında usulsüzlük olduğu iddia edildi.

Dünya Bankası tarafından 2018-2020 döneminde açıklanan iş yapılabilir ülkeler raporunda usulsüzlük olduğu iddia edildi. O dönem Dünya Bankası Başkanı olan Kim’in verilerin Çin’i yüksek göstermesi için baskı yaptığı iddia edildi.

Dönemin Dünya Bankası CEO’su ve şimdiki IMF Başkanı Georgieva’nın da sürece dahil olduğu öne sürüldü. Georgieva, iddiaları reddetti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise “İddialar rahatsız edici” denildi.

ABD Hazine Bakanlığı da Dünya Bankası yöneticilerinin 2018’de iş yapılabilir ülkeler “Doing Business 2018” raporunun hazırlanması sırasında Dünya Bankası uzmanlarına Çin’in sırasının yükseltilmesi için baskı yaptıklarına yönelik raporu analiz etmeye başladıklarını bildirdi.

Hazine Bakanlığı Sözcüsü Aleksandra LaManna, hukuk şirketi WilmerHale tarafından hazırlanan bağımsız soruşturma raporuna ilişkin sorulara, “Ciddi bulgular var ve Hazine bu raporu analiz ediyor. Bizim öncelikli sorumluluğumuz uluslararası finansal kuruluşların bütünlüğünü korumak, desteklemek” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler