Sosyal Medya

Genel

Çin hükümetinden enerji şirketlerine talimat: Maliyeti ne olursa olsun üretimi artırın

Çin’de merkezi hükümet, devlet enerji şirketlerine, kış dönemi için arzın güvenceye alınması amacıyla, maliyeti ne olursa olsun üretimi artırma talimatı…

Çin hükümetinden enerji şirketlerine talimat: Maliyeti ne olursa olsun üretimi artırın

Çin’de merkezi hükümet, devlet enerji şirketlerine, kış dönemi için arzın güvenceye alınması amacıyla, maliyeti ne olursa olsun üretimi artırma talimatı verdi.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg News’a verdikleri bilgiye göre, enerji üretiminin artırılması talimatı, ülkenin enerji sektörünün ve sanayi üretiminin gözetiminden sorumlu Başbakan Yardımcısı Han Zheng tarafından devlet varlıkları regülatörü ve ekonomi planlama ajansı ile yapılan toplantıda verildi.

Han’ın bu talimatı sonrasında China Energy Investment Corp yaptığı açıklamada, enerji arzına ilişkin zorlu savaşta canlarını dişlerine takarak mücadele edeceklerini ifade etti.

Çin’in en büyük 5 enerji üreticisinden biri olan State Power Investment Corp (SPIC) da tüm tesislerine ülkenin kuzeydoğu eyaletlerindeki acil ihtiyaçları karşılamak için kömür arzını ve enerji üretimini artırmaları talimatı verdi.

Çin Devlet Konseyi’nin üretimin artırılması talimatını yerine getirmek için harekete geçen SHPIC, kömür ve enerji üretimi alanındaki bağlı ortaklıklarından kış dönemi enerji arzı için acil durum planlarını hazırlamalarını istedi.

SPIC, ülkenin kuzeydoğusundaki tesislerinden kömür tedarikinde sıkıntı olmaması için madenciler ile iletişimi artırmalarını, günlük raporlama sistemi kurmalarını da talep etti.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler