Sosyal Medya

Ekonomi

17 Mayıs sonrası normalleşme nasıl olacak?

Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan 3 haftalık dışarı çıkma yasağının son gününde İçişleri Bakanlığı, “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” konulu genelge yayınladı.…

17 Mayıs sonrası normalleşme nasıl olacak?

Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan 3 haftalık dışarı çıkma yasağının son gününde İçişleri Bakanlığı, “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” konulu genelge yayınladı.

Valiliklere gönderilen genelgede 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00’e kadar kademeli şekilde uygulanacak normalleşme dönemi tedbirleri açıklandı.

Bu süre zarfında sokağa çıkma kısıtlamalarının devam edeceği belirtilirken okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

  • Kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00’den pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
  • Kademeli normalleşme döneminde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz Covid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.
  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altındakilerin şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olacak.
  • Kreşler ve anaokulları, 17 Mayıs-1 Haziran 2021 arasında uygulanacak kademeli normalleşme döneminde faaliyetlerine devam edebilecek. Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek. 1 Haziran’dan itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, durum değerlendirmesinin ardından kamuoyuyla paylaşılacak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma usulleri uygulanmaya devam edilecek, mesai saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacak.
  • Kademeli normalleşme döneminde evlendirme işlemleri yapılabilecek, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinlikler düzenlenemeyecek.
  • Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi);

    – Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,

    – Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler