Sosyal Medya

Döviz

Scope Ratings: TL’de değer kaybı para politikasında yeni bir ani terse dönüş olasılığını artırıyor

Scope Ratings, TCMB’nin politikalarının Türkiye’nin ekonomik zorluklarını derinleştirmesi ve tam bir ödemeler dengesi krizi olasılığını artırdığını bildirdi. Buna ek olarak,…

Scope Ratings: TL’de değer kaybı para politikasında yeni bir ani terse dönüş olasılığını artırıyor

Scope Ratings, TCMB’nin politikalarının Türkiye’nin ekonomik zorluklarını derinleştirmesi ve tam bir ödemeler dengesi krizi olasılığını artırdığını bildirdi. Buna ek olarak, liranın değer kaybetmeye devam etmesi halinde faiz indirimlerinin para politikasında bir başka ani terse dönüş olasılığının arttırdığını da vurguladı.

“Biz bunu geçmişte gördük, 2018’de ve 2020’nin son çeyreğinde, eğer lira krizi yeterince kötü olur ise, sonunda faizler yükseltilir” değerlendirmesinde bulunan Scope Ratings, “Burada soru, bir dönüm noktasına ulaşmadan önce liranın daha ne kadar değer kaybetmesi gerektiği. Lira, şubat ayından bu yana değerini neredeyse yarı yarıya kaybetti” tespitinde de bulundu.

Ancak Scope Ratings, Türkiye’nin faiz belirlemesine siyasetin müdahilliğinin para politikasında kısa vadede böyle bir dönüşü öngörmeyi zorlaştırdığını da belirtti ve “Hükümetin faiz indirimleri yolu ile ekonomik büyümeyi artırmaya odaklanması, daha fazla faiz indirimi olasılığı, ülkeye ve ekonomik istikrara zarar veriyor, not görünümünü zayıflatıyor” ifadelerini kullandı.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler