Sosyal Medya

Ekonomi

YENİLEME: Rusya’dan S-400 açıklaması: Türkiye ile yeni anlaşma imzalanacak-Ankara “istekli değiliz”

  YENİLEME:  Ankara 2ci parti S-400’ler için “istekli değil”   Üst düzey bir Türk yetkiliye göre Türkiye’nin ikinci parti S-400…

YENİLEME:  Rusya’dan S-400 açıklaması: Türkiye ile yeni anlaşma imzalanacak-Ankara “istekli değiliz”

 

YENİLEME:  Ankara 2ci parti S-400’ler için “istekli değil”

 

Üst düzey bir Türk yetkiliye göre Türkiye’nin ikinci parti S-400 füze savunma sistemi için yakın zamanda masaya oturacağı yönündeki Rusya kaynaklı iddia bilgi tamamen gerçek dışı. Yetkili, Rusların ABD-Türkiye ilişkilerini germek için algı operasyonu yaptığı görüşünde.

 

 

Fotoğraf: Reuters

 

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un genel direktörü Aleksandr Miheyev dün Türkiye’ye yeni bir parti S-400 sevkiyatını içeren anlaşmanın yakında imzalanacağını söylemişti.

 

 

 

Middle East Eye’ın üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre ise Rusya cephesinden gelen bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Yetkili, Moskova ile görüşmelerin durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

 

Yetkili ayrıca Türkiye’nin ekonomik sıkıntılar ve Washington’la çözülmemiş sorunlarla uğraşırken Rusya tarafından yanıltıcı açıklamalarla bir algı operasyonu yapıldığını savundu ve ekledi: “Ruslar ABD ile ilişkilerimizi zehirlemeye çalışıyor.“

 

Türkiye’nin anlaşmaya imza atmak istemesinin ardında ayrıca Rus tarafının daha önce verilen sözlerin aksine teknoloji paylaşımı yapmaya çok da istekli davranmamasının etkili olduğu düşünülüyor.

 

 

Kaynak:  Diken

Middle East Eye haberi burada

 

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un genel direktörü Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye yeni bir parti S-400 sevkiyatını içeren anlaşmanın yakında imzalanacağını açıkladı.

Miheyev, sevikaya ilişkin sorulan soru karşısında “S-400 hava savunma sistemine gelince, görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin son aşamasında olduğumuzu söyleyebilirim. Yakında partnerlerimiz ile bunu resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız” dedi.

Rusya ile yeniden S-400 anlaşması imzalanması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afganistan Havaalanı Kabil’de güvenliğin Türk askeri ile sağlanması teklifi ile yumuşatmaya çalıştığı ABD-Türkiye ilişiklerinde yeni bir diplomasi krizi anlamına gelir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler