Sosyal Medya

Ekonomi

Rusya: S-400 parçalarının Türkiye’de üretimi için teknoloji transferine başladık

Sputnik Türkçe’de yer alan habere göre; Rosoboronexport Genel Direktörü Miheyev, Dubai Airshow Havacılık Fuarında yaptığı açıklamada, “Türkiye ile S-400’lerle ilgili…

Rusya: S-400 parçalarının Türkiye’de üretimi için teknoloji transferine başladık

Sputnik Türkçe’de yer alan habere göre; Rosoboronexport Genel Direktörü Miheyev, Dubai Airshow Havacılık Fuarında yaptığı açıklamada, “Türkiye ile S-400’lerle ilgili teknoloji (transferi) konusunda işbirliğine başladık. Bazı parçaları (ve üretimini) yerelleştiriyoruz, bu konuda çalışmalara başladık” dedi.

Ankara ile yapılan mevcut anlaşmalarının, S-400 tedarikinin yanında, sistemin parçalarının bir kısmının Türkiye’de üretilmesi koşulunu da içerdiğini anımsatan Rosoboronexport Genel Direktörü, Türkiye’de üretilecek parçaların hangileri olduğuna ilişkin herhangi bir detay vermedi.

Daha önce Miheyev, Türkiye’ye ikinci bir parti S-400 sistemi tedariki için yakında anlaşma imzalanabileceğini de duyurmuştu.

Türkiye ile Rusya arasında yapılan tedarik anlaşmasının değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar.

S-400 konusu ABD-Türkiye ilişkilerinde sorun olmaya devam ediyor.  S-400 parçalarının Türkiye’de üretilecek olması eğer doğru ise u gerginliği artıracak boyutta.  ABD, NATO ülkesi olmasına rağmen Türkiye’nin Rusya’dan aldığı 4 adet S-400 bataryası  nedeniyle Türkiye’ye “ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası” (CAATSA) kapsamında bir dizi yaptırım uygulamıştı.  Bu alışverişin derinleşmesi, bu yaptırım kategorisinde daha sert önlemlerin devreye sokulmasına neden olabilir.

Sputnik

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler