Sosyal Medya

Ekonomi

Rusya ile Ukrayna gerginliği: Türkiye’yi uyarıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi’yle görüştükten sonra Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yle bir araya gelerek…

Rusya ile Ukrayna gerginliği: Türkiye’yi uyarıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi’yle görüştükten sonra Dışişleri Bakanı Samih Şukri’yle bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Sputnik’in haberine göre Lavrov, bir basın mensubunun Türkiye’nin Ukrayna’ya İHA vermesine nasıl yaklaştıklarını sorması üzerine Rusya’nın Ankara ve diğer başkentleri Kiev’in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda uyardığını ifade etti.

Rusya’nın Türkiye dahil tüm ülkelere Kiev’in açıklamalarını iyi analiz etmelerini tavsiye ettiğini belirten Lavrov, “Tüm ilgili ülkelere, Türkiye de bunlardan biri, mevcut durumu, Kiev rejiminin ebedi militarist açıklamalarını incelemelerini tavsiye ettiğimizi ve bu militarist eğilimleri teşvik etmemeleri konusunda uyardığımızı belirtmek isterim” dedi.

Mart sonunda Ukrayna Türk İHAları Karadeniz’de test etmişti

Ukrayna Savunma Bakanlığı Mart sonunda, Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçlarını (İHA) Karadeniz üzerinde test ettiğini duyurmuştu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Bayraktar TB2’yi Karadeniz’e kıyısı olan Herson şehri kıyılarında test ettiği belirtilerek, “İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, Karadeniz’de bulunan Tendrovskaya Kosa adası yakınlarında manevra eğitimi görevlerini gerçekleştirdi” ifadelerine yer verilmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 14 Aralık 2020’de Ukrayna ordusu için korvet gemileri ve İHA üretimi konusunda Türkiye ile bir anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Cumhuriyet

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler