Sosyal Medya

Ekonomi

Moody’s: Kredilibite kaybı bankaların başına patlayacak

Moody’s’e göre zayıflayan TCMB kredibilitesi, piyasa fonlamasının Türk bankaları için daha maliyetli ve kısa vadeli olması anlamına gelecek.   Merkez…

Moody’s:  Kredilibite kaybı bankaların başına patlayacak

Moody’s’e göre zayıflayan TCMB kredibilitesi, piyasa fonlamasının Türk bankaları için daha maliyetli ve kısa vadeli olması anlamına gelecek.

 

Merkez Bankası’nın (TCMB) yönetimi ve izlediği politikalarıyla ilgili tartışmalar, özellikle Naci Ağbal’ın 4.5 ay içinde banka başkanlığından alınmasıyla daha dikkat çekici hale geldi. Bankanın kredibilitesi ise bu tartışmaların temelini oluşturuyor.

 

Bankacılık sektörü ve TCMB ile ilgili güncel bir rapor açıklayan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de bu noktaya dikkat çekerek şu vurguyu yaptı: “Zayıflayan TCMB kredibilitesi piyasa fonlamasının bankalar için daha maliyetli ve sadece kısa vadeler için olması anlamına gelecek. Bu, yılın başındaki kısa süreli sınırsız piyasa erişimini sona erdirecek.” Kuruluş, yatırımcı güvenindeki erozyonun Türk bankalarının piyasa erişimini kısıtlayacağını belirtti.

 

“Piyasa fonlamasına olan ihtiyaç azaldı ama somut bir ihtiyaç olarak kalmayı sürdürüyor” ifadelerini kullanan Moody’s’e göre daha düşük kredi büyümesi ise Türk bankalarının likiditesini destekleyecek. Birçok bankanın fonlama ihtiyacının çok üzerinde döviz likiditesi tuttuğunu ifade eden kuruluş, “Daha yüksek döviz likiditesi bankaları şoklara karşı daha dayanıklı yapıyor” diye konuştu.

 

Kaynak:  Cumhuriyet, alıntıdır

 

TBB açıkladı; Sorunlu kredi miktarı dudak uçuklattı!

 

Erol Taşdelen Yazdı: Bankacılıkta ’30 Nisan Çek Vakası’, o gün neler yaşandı?

 

Murat Kubilay: ‘Faiz ile enflasyon arasındaki hassas denge’

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler