Sosyal Medya

Ekonomi

Metropoll Kasım seçim anketi: Saflar durağanlaşıyor ancak detaylara dikkat

Metropoll Kasım 2021 Türkiye’nin Nabzı araştırmasında bu pazar seçim olsa partilerin alacakları oy desteklerini açıkladı. Kararsızlar dağıtılmadan ve oransal olarak…

Metropoll Kasım seçim anketi: Saflar durağanlaşıyor ancak detaylara dikkat

Metropoll Kasım 2021 Türkiye’nin Nabzı araştırmasında bu pazar seçim olsa partilerin alacakları oy desteklerini açıkladı. Kararsızlar dağıtılmadan ve oransal olarak dağıtılmış haliyle verilen rakamlar ekonomide yaşanan krize rağmen safların durağanlaştığını gösteriyor.

Ortaya çıkan rakamlar Millet İttifakı’nın (%37,5) Cumhur İttifakı’nı (%40,9); CHP’nin (%22,6) AKP’yi (%34,3) geçtiğini gösteren son zamanların diğer anketlerinden oldukça farklı.

İktidar kanadında MHP zemin kaybederken AKP oylarının yaklaşık iki aydır %24-26 arasında konsolide olmuş bir görüntüde.  TL’nin değer kaybı eşliğinde ortaya Erdoğan’ın çıkardığı “ekonomik kurtuluş savaşı” söylemi sanki AKP tabanında ses getirmiş bir görüntüde.

Muhalefet kanadında CHP kısmen zemin kaybederken, İYİP’in yükselişi de yavaşlamış görünüyor.  Kılıçdaroğlu’nun kasım ayı içindeki “helalleşme” çıkışı CHP tabanında çokça tartışılmış ve eleştirilmişti.  Kılıçdaroğlu “helalleşme” ve “hesaplaşma” ayrımına aralık ayından ağırlık vermeye başladı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler