Sosyal Medya

Döviz

Maliye Bakanı Nebati: Faiz artırmama konusunda kesin kararlıyız

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, faiz artırmama konusunda kesin kararlı olduklarını söyledi. Habertürk’ten Sevilay Yılman’ın sorularını yanıtlayan Bakan Nebati, önceki iş…

Maliye Bakanı Nebati: Faiz artırmama konusunda kesin kararlıyız

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, faiz artırmama konusunda kesin kararlı olduklarını söyledi.

Habertürk’ten Sevilay Yılman’ın sorularını yanıtlayan Bakan Nebati, önceki iş dünyasının temsilcileri ile yaptığı toplantıda bankacılara, “‘Güvenin, inanının bize’ dedim. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güven” diyerek seslendiğini ifade etti.

“Çin modeli” diye anılan yeni ekonomi modeli ile ilgili de konuşan Nebati, “Hayır. Hayır. Asla! Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore modeli filan değil. Bu, Türkiye modeli” dedi.

Yeni ekonomi modelinin tutmaması durumunda “üzüleceğini” söyleyen Bakan şu sözleri dile getirdi:

“Çünkü ya kahramanı olacağım çocuklarımın. Ya da boynu bükük bir şekilde eve döneceğim ve onların da boynunu bükmüş olacağım. Ben eve boynu bükük dönemem. Çünkü eğer öyle dönersem bilirim ki sokaktaki vatandaş, Dicle’deki çoban artık benden umudunu kesmiştir. Boynum bükülürse işçilerin artık mutlu olmadığını, patronların benden nefret ettiğini, siyasete ve Türkiye’ye zarar verdiğimi düşünür, üzülürüm.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler