Sosyal Medya

Ekonomi

Hükümetten “seçim” adımı: Kamuda gençleri işe alma planı

Sabah Gazete’sinin haberine göre AKP-MHP hükümeti  3600 ek gösterge düzenlemesini ocak ayında Meclis’e getirmeye hazırlanırken yaklaşık 250 bin memur emeklilik…

Hükümetten “seçim” adımı: Kamuda gençleri işe alma planı

Sabah Gazete’sinin haberine göre AKP-MHP hükümeti  3600 ek gösterge düzenlemesini ocak ayında Meclis’e getirmeye hazırlanırken yaklaşık 250 bin memur emeklilik dilekçesini beklemeye aldı. Yeni düzenleme görev ücreti, emekli aylığı ve ikramiyesini artırdığı gibi yeni gösterge kamuda yükselmenin de önünü açacak. Emekliliği hak eden yaklaşık 250 bin öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, idareci hak kaybı yaşamamak için 3600 ek gösterge düzenlemesini beklerken, kamuda gençlere de iş fırsatı doğacak.

Bu fırsatın nasıl doğacağı hakkında ise haberde detay verilmemiş. Anlaşılan 3600 çalışması tamamlandığında emekli olmak isteyenlerin yerine geç işsizler ordusundan kamuya alım yapılacağı.

MESLEK GRUPLARI GENİŞLİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ek göstergenin kapsamı ve maliyeti konusunda bakanlık bünyesinde çalıştıklarını söyledi. Bir sonraki adımda sendikalarla birlikte ortak çalışma yürütülecek. Bu hafta yapılması beklenen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında da konunun değerlendirilmesi bekleniyor.

Teknik çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor ve düzenlemenin 2022’de yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Yeni düzenlemeyle 2200 altı, 2200 ve 3000 ek gösterge üzerinden hesaplanan ücretlere tabi meslek grupları genişleyecek.

“250 bin gence iş, maaş ve tazminata artış” başlığıyla verilen haberde, emekliliği hak eden yaklaşık 250 bin öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, idareci hak kaybı yaşamamak için 3600 ek gösterge düzenlemesini beklerken, kamuda gençlere de iş fırsatı doğacak. Yeni düzenleme ile 155 bin TL olan ikramiye 190 bine yükselecek.

Sabah

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler