Sosyal Medya

Borsa

Hedef Fiyat & Model Portföy Değişiklikleri: BIST-100 hedefimizi 2500’e yükseltiyoruz

Son iki ayda TCMB’nin faiz indirimleri ve TL’nin %50 üzerinde değer kaybetmesiyle, Türkiye’de birçok ürün fiyatında olduğu gibi TL bazında…

Hedef Fiyat & Model Portföy Değişiklikleri: BIST-100 hedefimizi 2500’e yükseltiyoruz

Son iki ayda TCMB’nin faiz indirimleri ve TL’nin %50 üzerinde değer kaybetmesiyle, Türkiye’de birçok ürün fiyatında olduğu gibi TL bazında hisse senetleri de hızlı yükselişler kaydederken, BIST-100 endeksi Ekim ortasından bu yana %40 yükseldi. Negatif reel TL faiz oranlarının hisseleri olumlu etkileyeceğini düşünerek, revize tahminlerimiz ve hedef fiyatlarımız sonrasında BIST-100 hedefimizi 2500’e yükseltiyoruz. Yeni hedefimiz temettü dahil yaklaşık %30 getiri potansiyeline işaret etmektedir. Hisse değerlemelerimizin çoğunluğunu dolar bazlı kar tahminleri üzerinden yaptığımız için, USD/TL kurundaki her %10 hareket bizim BIST-100 hedefimizi yaklaşık %6 artırmakta/azaltmaktadır.

Aynı zamanda uygulanan genişlemeci para ve maliye politikaları sürdürülebilir olmayabilir

TCMB’nin gevşek para politikasına ek olarak, hükümet doğal gaz tarifelerine destek, kamu bankalarınca kredi desteği veya memurlara maaş artışı gibi maliye politikalarını sürdürmektedir. Bu politikalarla, artan fiyatlara rağmen yurtiçi satış hacimleri yüksek seviyelerde kalabilir (TL’nin değer kaybettiği önceki dönemlerden farklı olarak). Ancak bu politikalar kısa vadeli pozitif olsa da uzun vadede bozulan dengeler enflasyon beklentilerini kalıcı olarak bozulmasını neden olmaktadır.  

Makro belirsizliklerle banka sektörüne karşı temkinli duruşumuzu koruyoruz

Nisan ortasından bu yana, güçlü sonuçlar, YKBNK ve GARAN’daki haber akışları (ana ortakların paylarını artırma planları açıklaması) ve yurtdışı piyasalardaki artan risk iştahı sebebiyle banka endeksi BİST-100’den %11 (nominal +%55) daha iyi performans gösterdi. Ancak TL’deki hızlı değer kaybı düşünüldüğünde, sermaye rasyolarının baskı altında kalabileceğini ve bankaların sermayelerini ve karşılıklarını güçlendirme eğiliminde olabileceklerini düşünüyoruz. Bunlara bağlı olarak, makro belirsizliklerle banka sektörüne karşı temkinli duruşumuzu koruyoruz. Ayrıca, olası bir faiz artışı da banka karlılıklarını sınırlandırabilir. Banka sektörü hedef fiyatlarımız %13 yukarı potansiyele işaret ederken, 2022’de %27 net kar büyümesi öngörüyoruz.

Finans-dışı sektörlerdeki değerlemelerimiz %28 yukarı potansiyele işaret ediyor

Finans-dışı sektörlerdeki toplam cironun 2021’de dolar bazında %30 büyümesini bekliyoruz (2019’a göre +%6). 2022’de dolar bazlı toplam cironun yatay seyretmesini beklerken toplam FAVÖK’ün TL’deki değer kaybından dolayı dolar bazında 2021’in %9 altında kalacağını öngörüyoruz.

Model Portföyümüze THYAO, PGSUS,TKFEN ve EKGYO’yu eklerken KORDS’yı portföyümüzden çıkarıyoruz

2022 yolcu trafiği ve artan gelir tahminlerimizle havacılık sektörünün yıl genelinde ön plana çıkacağını düşünüyoruz. İki havayolu hissesini de portföyümüze ekliyoruz. ARCLK, SISE, KCHOL, TUPRS ve KRDMD gibi döviz bazlı geliri olan şirketleri portföyümüzde tutarken yeni eklenen hisselerle ağırlıklarını düşürüyoruz. TKFEN’in piyasa değeri dolar bazında 5 yıllık en düşük seviyelerinde olduğu için ve gübre ve inşaat operasyonları 2x FAVÖK çarpanından düşük fiyatlandığı için portföye ekliyoruz. Ayrıca EKGYO (yüksek konut fiyatları ve gayrimenkul yatırımına artan iştah), ALARK (borcun azalmaya devam edeceği öngörümüzle) gibi borçlu şirketler ve MGROS (artan enflasyonla kar artışı beklentimiz ile) gibi yurtiçindeki güçlü talebi yansıtan şirketler portföyde yer alıyor. KORDS’da karımızı realize ederken, uzun vadeli görüşümüzü koruyoruz. Model portföyümüz yılbaşından bu yana %72 getiri elde ederken BİST-100’e göre %28,2 daha iyi performans göstermiştir.

 

 

Yatırım Finansman

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler