Sosyal Medya

Ekonomi

Fitch: Türkiye’de enflasyon ve dış finansman riskleri arttı

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması sonrası Türk Lirası’nda ciddi bir değer kaybı yaşanırken, dengelerin yerine oturması için ekonomi yönetiminden peş…

Fitch: Türkiye’de enflasyon ve dış finansman riskleri arttı

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması sonrası Türk Lirası’nda ciddi bir değer kaybı yaşanırken, dengelerin yerine oturması için ekonomi yönetiminden peş peşe mesajlar geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ise TL’deki kayıp sonrası yaptığı açıklamada, MB’deki değişikliğin “enflasyon ve dış finansman risklerini artırdığını” belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Merkez Bankası’nda yapılan başkanlık değişikliği ile ilgili açıklama yaptı.

BEKLENTİLERE ZARAR VERDİ

Fitch’in Türkiye hakkındaki raporunda, değişiklik kararının para politikasının kredibilitesine ve enflasyonun düşürülmesi yönündeki beklentilere zarar verdiğini belirtti.

Fitch, ayrıca Türk Lirası’ndaki sert düşüşün ve politikadaki belirsizliğin risk iştahının düştüğü küresel bir ortamda dış finansman tarafında yeni baskılar getireceğine dikkati çekti.

Merkez’in politika faizi dışındaki araçları kullanmasının negatif algılanacağına vurgu yapan Fitch, yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun politikalarının ve TL’deki değer kaybı ile ilgili adımlarının izleneceğinin altını çizdi.

ŞÜPHEYE NEDEN OLDU

Merkez Bankası Başkanı’nın göreve gelmesinin ardından yaptığı ilk açıklama ile enflasyonla mücadele kararlılığını vurguladığına dikkat çeken Fitch, yeni başkanın önceki açıklamalarının şüphelere neden olduğunu da vurguladı.

Naci Ağbal’ın önceki dönemde Maliye Bakanlığı yapmasına rağmen politika kredibilitesinin onun için bile zor olduğu ifade edildi. Raporda, kredi büyümesini teşvik eden politikaların yeniden uygulanmasının negatif sinyal olacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler