Sosyal Medya

Döviz

Finans dışı kesimin döviz borcu Temmuz ayında da azaldı

TCMB, Türkiye’de finansal kesim dışında faaliyet gösteren şirketlerin yurt içi finansal kesim ve yurt dışındaki yerleşiklerle olan işlemlerinden doğan kayıtlarını,…

Finans dışı kesimin döviz borcu Temmuz ayında da azaldı

TCMB, Türkiye’de finansal kesim dışında faaliyet gösteren şirketlerin yurt içi finansal kesim ve yurt dışındaki yerleşiklerle olan işlemlerinden doğan kayıtlarını, döviz varlık ve yükümlülüklerini ve taşıdıkları kur riskini gösteren Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Temmuz raporunu yayımladı.

Temmuz ayında yükümlülükler Haziran ayına göre 705 milyon dolar azaldı, varlıklar ise 1 milyar 587 milyon dolar artış gösterdi. Böylelikle net döviz pozisyonu açığı 126 milyar 710 milyon dolar oldu ve Haziran ayına göre 3 milyar 292 milyon dolar azaldı.

Varlıklarda;

Temmuz ayında yurt içi bankalardaki mevduat 3 milyar 724 milyon dolar, yurt dışına doğrudan sermaye yatırımları 307 milyon doları arttı. İhracat alacakları 1 milyar 420 milyon dolar azaldı ve varlıklar 2 milyar 587 milyon dolar arttı.

Yükümlülüklerde;

Yurt içinden sağlanan nakdi krediler, 74 milyon dolar, yurt dışından sağlanan nakdi krediler 129 milyon dolar ve ithalat borçları 502 milyon dolar azaldı. Böylelikle yükümlülükler 705 milyon dolar azaldı.

TCMB

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler