Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan’dan Kabine sonrası dövizi, altını bulunanlara çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada, “Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği…

Erdoğan’dan Kabine sonrası dövizi, altını bulunanlara çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada, “Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından özet aşağıda:

Türkiye’nin yatırım atağı her alanda sürmektedir. Ülkemizin dört bir yanında yüzlerce dev yatırımı yakından takip ediyoruz.

Hedefimiz, yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme. Biz ülkemizi büyüterek enflasyonu düşüreceğiz diyoruz, bu zihniyet dışa bağımlılığı artırmak istiyor.

Enerjide ve gıda fiyatları bir süre sonra inanıyorum dengeye oturacaktır.

Düşük faiz ve dengeli kur ile üretimi ve istihdamı adım adım daha ileriye taşıyacağız.

Vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasını mart ayı sonuna kadar devam ettirme kararı aldık.

Kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimizin hesabına toplamda 2,6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini aralık ayının ikinci yarısında yatırıyoruz.

Girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükselişle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan, stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır.

Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum.”

T24

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler